Herkkuja halloween-juhliin
Tuorejuustokurpitsat – rikasta tuorejuusto juustoraasteella + mausteilla ja muotoile hauskasti eri värisiksi kurpitsoiksi
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Onko se kurpitsa? Ei vaan juustoa! Muotoile kotitekoiset herkkutuorejuustot kurpitsoiksi ja pyöräytä pintaan väriä raastetusta limenkuoresta, tortillalastumurusta ja paprikajauheesta.
Reseptin ainekset
6–9 palloa
2 rs (à 200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1 ps (150 g)
cheddarjuustoraastetta
2
kevätsipulia
1 tl
valkosipulijauhetta (tai 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna)
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
¼ tl
cayennenpippuria
Lisäksi
2–3
suolatikkua
50 g
juustolla maustettuja tortillalastuja
mintunlehtiä
2
limen raastettu kuori
2 rkl
(savu)paprikajauhetta
Tuorejuustokurpitsat – ohje:
- Yhdistä tuorejuusto ja juustoraaste. Hienonna kevätsipulit ja lisää ne ja loput mausteet juustoseokseen. Sekoita tasaiseksi.
- Pyörittele juustomassasta 6–9 tiivistä palloa. Laita pallot jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.
- Pätki suolatikut 3–4 osaan. Hienonna tortillalastut tehosekoittimessa tai pakastepussissa kaulimella murskaamalla.
- Ota juustopallot jääkaapista. Pyörittele ne yksitellen kauttaaltaan tortillalastumuruissa, limeraasteessa tai paprikajauheessa.
- Ota pätkä paistinarua. Jos naru on kovin ohutta, laita se kaksinkerroin. Painele narulla juustopallojen pintaan painallukset puolelta toiselle siten, että siihen muodostuu kuusi sektoria.
- Paina keskelle suolatikun pala ja mintunlehti.
Vinkki!
Juustomassaa voi varioida loputtomasti juustolaatuja ja mausteita vaihtelemalla. Paistonarun sijaan voit painella tuorejuustot kurpitsan muotoisiksi myös grilli- tai cocktailtikulla pyöräyttäen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat