Tunkutarjotin – suolaisen ja makean sekoitus on varsinainen juustosuun unelma

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Tunkutarjotin on loistava tarjottava joulun ja uudenvuoden juhliin. Juustojen lisukkeena maistuvat tuoreet ja kuivatut hedelmät, pähkinät, hillot ja keksit.
5
0
Julkaistu: 21.12.2020


Reseptin ainekset (6–8 annosta)

Tunkutarjotin

  • 150 g/hlöerilaisia juustoja (Valitse kolmea erilaista laatua, esim. Saint Agur -sinihomejuustoa, Valion Hieno-cheddaria ja Helsingin Meijerin Linnunlaulu-valkohomejuustoa. Jos tarjolla on vain juustoja, varaa 200–300 g/hlö.)
  • 2erilaista keksilaatua
  • juustotikkuja
  • piparkakkuja
  • cashew- ja saksanpähkinöitä
  • kuivattuja aprikooseja
  • kuivattuja taateleita
  • oliiveja (musta ja täytetty vihreä)
  • artisokansydämiä
  • tuoreita viikunoita
  • tummia rypäleitä
  • 1salamipötkö
  • ilmakuivattuja Crudo-leikkeleitä
  • hunajakenno tai juoksevaa hunajaa
  • omena-inkiväärihilloketta
  • rosmariininoksia
Tulosta

Tunkutarjotin valmistuu näin:

  1. Tee ensin omena-inkiväärihilloke erillisen ohjeen mukaisesti.
  2. Ota juustot huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua.
  3. Jätä sinihomejuusto kokonaiseksi tai leikkaa siistit viipaleet lämmittämällä ensin veistä kuuman veden alla, jolloin veitsi liukuu kevyesti juuston lävitse. Leikkaa cheddaria viipaleiksi tai kolmioiksi; loppuosan voit jättää kokonaiseksi. Leikkaa valmiiksi myös valkohomejuusto.
  4. Asettele juustot ja lisukkeet isolle tarjottimelle luovasti ja rennosti. Laita hillo purkkiin ja kenno pienelle lautaselle. Viimeistele rosmariininoksilla.

Vinkki!

Valitse oikea määrä juustoja miettimällä, tarjoatko juustot lämpimän ruoan jälkeen vai onko tarjolla pelkkä juustotarjotin. Valitse yksi juusto jokaisesta juustotyypistä ja aina yksi mietokin.

Kommentoi »