Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tunkutarjotin – suolaisen ja makean sekoitus on varsinainen juustosuun unelma

15 min

Tunkutarjotin on loistava tarjottava joulun ja uudenvuoden juhliin. Juustojen lisukkeena maistuvat tuoreet ja kuivatut hedelmät, pähkinät, hillot ja keksit.

21.12.2020
Reseptin ainekset
6–8 annosta
Tunkutarjotin
150 g/hlö
erilaisia juustoja (Valitse kolmea erilaista laatua, esim. Saint Agur -sinihomejuustoa, Valion Hieno-cheddaria ja Helsingin Meijerin Linnunlaulu-valkohomejuustoa. Jos tarjolla on vain juustoja, varaa 200–300 g/hlö.)
2
erilaista keksilaatua
juustotikkuja
piparkakkuja
cashew- ja saksanpähkinöitä
kuivattuja aprikooseja
kuivattuja taateleita
oliiveja (musta ja täytetty vihreä)
artisokansydämiä
tuoreita viikunoita
tummia rypäleitä
1
salamipötkö
ilmakuivattuja Crudo-leikkeleitä
hunajakenno tai juoksevaa hunajaa
omena-inkiväärihilloketta
rosmariininoksia

Tunkutarjotin valmistuu näin:

  1. Ota juustot huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua.
  2. Jätä sinihomejuusto kokonaiseksi tai leikkaa siistit viipaleet lämmittämällä ensin veistä kuuman veden alla, jolloin veitsi liukuu kevyesti juuston lävitse. Leikkaa cheddaria viipaleiksi tai kolmioiksi; loppuosan voit jättää kokonaiseksi. Leikkaa valmiiksi myös valkohomejuusto.
  3. Asettele juustot ja lisukkeet isolle tarjottimelle luovasti ja rennosti. Laita hillo purkkiin ja kenno pienelle lautaselle. Viimeistele rosmariininoksilla.

Vinkki!

Valitse oikea määrä juustoja miettimällä, tarjoatko juustot lämpimän ruoan jälkeen vai onko tarjolla pelkkä juustotarjotin. Valitse yksi juusto jokaisesta juustotyypistä ja aina yksi mietokin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt