4,7(3)
Tunkutarjotin – suolaisen ja makean sekoitus on varsinainen juustosuun unelma
15 min
Tunkutarjotin on loistava tarjottava joulun ja uudenvuoden juhliin. Juustojen lisukkeena maistuvat tuoreet ja kuivatut hedelmät, pähkinät, hillot ja keksit.
21.12.2020
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
6–8 annosta
Tunkutarjotin
150 g/hlöerilaisia juustoja (Valitse kolmea erilaista laatua, esim. Saint Agur -sinihomejuustoa, Valion Hieno-cheddaria ja Helsingin Meijerin Linnunlaulu-valkohomejuustoa. Jos tarjolla on vain juustoja, varaa 200–300 g/hlö.)
2erilaista keksilaatua
juustotikkuja
piparkakkuja
cashew- ja saksanpähkinöitä
kuivattuja aprikooseja
kuivattuja taateleita
oliiveja (musta ja täytetty vihreä)
artisokansydämiä
tuoreita viikunoita
tummia rypäleitä
1salamipötkö
ilmakuivattuja Crudo-leikkeleitä
hunajakenno tai juoksevaa hunajaa
omena-inkiväärihilloketta
rosmariininoksia

Tunkutarjotin valmistuu näin:

  1. Tee ensin omena-inkiväärihilloke erillisen ohjeen mukaisesti.
  2. Ota juustot huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua.
  3. Jätä sinihomejuusto kokonaiseksi tai leikkaa siistit viipaleet lämmittämällä ensin veistä kuuman veden alla, jolloin veitsi liukuu kevyesti juuston lävitse. Leikkaa cheddaria viipaleiksi tai kolmioiksi; loppuosan voit jättää kokonaiseksi. Leikkaa valmiiksi myös valkohomejuusto.
  4. Asettele juustot ja lisukkeet isolle tarjottimelle luovasti ja rennosti. Laita hillo purkkiin ja kenno pienelle lautaselle. Viimeistele rosmariininoksilla.

Vinkki!

Valitse oikea määrä juustoja miettimällä, tarjoatko juustot lämpimän ruoan jälkeen vai onko tarjolla pelkkä juustotarjotin. Valitse yksi juusto jokaisesta juustotyypistä ja aina yksi mietokin.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo