Omena-inkiväärihilloke – täydellinen makupari aromikkaille juustoille

40 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
25 min
Omena-inkiväärihilloke käy mainiosti juustojen makupariksi ja paahtoleivän päälle. Kokeile myös jogurtin tai puuron kanssa!
GL
KA
LA
MA
MU
5
0
Julkaistu: 21.12.2020


Ainekset (noin 4 dl)

  • 750 ghapahkoja omenoita
  • 1 dlvettä
  • 2 dlhillosokeria
  • noin 1 cm:n pala tuoretta inkivääriä
Tulosta

Omena-inkiväärihilloke valmistuu näin:

  1. Kuori omenat (kotimaisia ei tarvitse). Ota omenaporalla kodat pois. Leikkaa malto pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuori inkivääripala ja raasta niin, että raastetta tulee noin ruokalusikallinen.
  3. Laita omenat, vesi ja inkivääri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia, sekoita välillä.
  4. Lisää joukkoon hillosokeri ja jatka keittämistä 10–15 minuuttia, sekoita pari kertaa keittämisen aikana.
  5. Anna jäähtyä. Laita hilloke puhtaisiin purkkeihin ja säilytä kylmässä.
Kommentoi »