5(5)
Omena-inkiväärihilloke – täydellinen makupari aromikkaille juustoille
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 25 min
Omena-inkiväärihilloke käy mainiosti juustojen makupariksi ja paahtoleivän päälle. Kokeile myös jogurtin tai puuron kanssa!
21.12.2020
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
noin 4 dl
750 ghapahkoja omenoita
1 dlvettä
2 dlhillosokeria
noin 1 cm:n pala tuoretta inkivääriä

Omena-inkiväärihilloke valmistuu näin:

  1. Kuori omenat (kotimaisia ei tarvitse). Ota omenaporalla kodat pois. Leikkaa malto pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuori inkivääripala ja raasta niin, että raastetta tulee noin ruokalusikallinen.
  3. Laita omenat, vesi ja inkivääri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia, sekoita välillä.
  4. Lisää joukkoon hillosokeri ja jatka keittämistä 10–15 minuuttia, sekoita pari kertaa keittämisen aikana.
  5. Anna jäähtyä. Laita hilloke puhtaisiin purkkeihin ja säilytä kylmässä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.