


Omena-inkiväärihilloke – täydellinen makupari aromikkaille juustoille
40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 25 min
Omena-inkiväärihilloke käy mainiosti juustojen makupariksi ja paahtoleivän päälle. Kokeile myös jogurtin tai puuron kanssa!
Reseptin ainekset
noin 4 dl
750 g
hapahkoja omenoita
1 dl
vettä
2 dl
hillosokeria
noin 1 cm:n pala
tuoretta inkivääriä
Omena-inkiväärihilloke valmistuu näin:
- Kuori omenat (kotimaisia ei tarvitse). Ota omenaporalla kodat pois. Leikkaa malto pieniksi kuutioiksi.
- Kuori inkivääripala ja raasta niin, että raastetta tulee noin ruokalusikallinen.
- Laita omenat, vesi ja inkivääri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia, sekoita välillä.
- Lisää joukkoon hillosokeri ja jatka keittämistä 10–15 minuuttia, sekoita pari kertaa keittämisen aikana.
- Anna jäähtyä. Laita hilloke puhtaisiin purkkeihin ja säilytä kylmässä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat