Maku

Tuliset buffalo-popcornit

3.3
0

Tuliset buffalo-popcornit

Mausta popcornit makean tulisella kuorrutteella, jonka maku muistuttaa mitäs muuta kun buffalo-kanansiipiä. Chicken wings gone popcorn!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 dlpopcorneja (jyviä)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 dlsokeria
  • 2 dlvettä
  • 3 rklhot sauce -maustekastiketta
  • 50 gvoita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlruokasoodaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Kuumenna isossa kattilassa öljy reilulla keskilämmöllä. Lisää kattilaan popcornin jyvät. Peitä kannella. Kun popcornit alkavat poksahdella, heiluta kattilaan muutaman kerran. Nosta kattila liedeltä kun poksuminen laantuu. Anna popcornien jäähtyä.

Sekoita kasarissa sokeri ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Hämmentele rauhallisesti ja anna porista kunnes seos on tummuu mahonkisen ruskeaksi. Ota kasari pois liedeltä.

Sekoita sokeriseokseen hot sauce -kastike ja voi. Sekoita. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiehua hiljalleen 3 minuuttia. Ota pois lämmöltä.

Sekoita joukkoon suola ja ruokasooda. Seos muuttuu kuohuvan vaalean kinuskiseksi.

Kaada seos varovasti popcornien päälle ja sekoita heti niin, että kaikki popcornit ovat kuorrutettuja.

Levitä kuorrutetut popcornit leivinpaperin päälle pellille. Paista 150 asteessa uunin keskiosassa 15-20 minuuttia – sekoita paistamisen aikana popcorneja kerran.

Anna popcornien jäähtyä uunipellillä. Irroittele toisiinsa juuttuneet popcornit ja siirrä tarjoilukulhoon.

Vinkki!

Jos haluat oikaista ja ohittaa popcornien valmistamisen kattilassa, voit tehdä kuorrutteen myös valmiiksi poksautetuille poppareille!
MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä