Teksti
Kuvat
Julkaistu: 14.9.2011

Tulinen suppilovahverokeitto
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 200 gsuppilovahveroita
- 1 kplsipulia
- 1 kplvalkosipulinkynttä
- 2 rklvoita
- 1 tlchilitahnaa (sambal oelek)
- 2 rklvehnäjauhoja
- 500 gtomaattimurskaa
- 5 dlvettä
- 1 rklhunajaa
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tltimjamia
Puhdista ja paloittele suppilovahverot. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Sulata voi ison kattilan pohjalla. Paista sieniä miedolla lämmöllä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää sipulit ja kuullota. Pyöräytä joukkoon sambal oelek ja vehnäjauhot. Kaada kattilaan tomaattimurska ja vesi, jolla olet huuhtonut tomaattitölkin. Mausta hunajalla, suolalla ja timjamilla. Keitä suppilovahverokeittoa miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Tarkista tulisen suppilovahverokeiton maku. •Keiton tulisuutta voit pyöristää lisäämällä annosten päälle lusikallisen turkkilaista jogurttia.