


Tulinen katkarapu-ramen – mausta keitto korealaisittain gochujang-chilitahalla ja kimchillä
30 min
Japanilainen ramenkeitto saa nyt korealaisia vivahteita, kun sitä maustavat gochujang-chilitahna ja kimchi. Liemen päällä kypsennetty kananmuna tuo lisää ruokaisuutta.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 ps (200 g)
isoja katkarapuja (MSC, pakaste)
1
sipuli
4
valkoispulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
paahdettua seesamiöljyä
1½ l
kasvislientä
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
gochujang-chilitahnaa
1 prk (160/120 g)
kimchiä (esim. Sempio)
1 pkt (200 g)
ramen-nuudeleita (esim. Santa Maria)
4
munaa
1
kevätsipuli
Tulinen katkarapu-ramen – ohje:
- Sulata ja valuta katkaravut. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljyt pannulla. Lisää sipulit ja kuullota hetki.
- Lisää liemi, soijakastike ja chilitahna. Kuumenna kiehuvaksi.
- Valuta kimchin liemi keittoon. Hienonna kimchi hieman pienemmäksi ja lisää keittoon.
- Lisää nuudelit ja katkaravut. Keitä muutaman minuutin ajan, kunnes nuudelit ovat pehmenneet.
- Riko munat lopuksi keiton päälle ja hauduta, kunnes ne ovat sopivan kypsiä.
- Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla.
Vinkki!
Voit korvata katkaravut riivityllä broilerilla, tofukuutioilla tai muulla kasviproteiinilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat