Maku

Tulinen hernekeitto saa potkua chilitahnasta ja valkosipulista – kokeile ja ylläty!

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Tulinen hernekeitto nostaa perinneruoan maun toiselle tasolle! Jos siis tavalliset maut alkavat kyllästyttää, tartu tähän reseptiin ja kokeile hernaria uudella tavalla.
MU
GL
0
0
Julkaistu: 1.1.2007


Ainekset (2 annosta)

Tulinen hernekeitto

  • 1 kplsipulia
  • 1 rklruokaöljyä
  • 435 ghernekeittoa (säilyke)
  • 1 1/2 dlvettä
  • 1/2 dlruokakermaa
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 2 tlsokeria
  • 1 tlchilitahnaa (sambal oelek)
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 kpltomaattia (kuutioituna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (puristettuna)
  • 1 rklsitruunamehua
Tulosta

Tulinen hernekeitto valmistuu näin:

  1. Kuumenna öljy kattilassa ja ruskista siinä sipulisilppu. Lisää hernekeitto, vesi, kerma tai kookosmaito, soijakastike, sokeri, sambal oelek ja pippuri. Sekoita hernekeitto tasaiseksi ja kiehauta.
  2. Lisää lopuksi kuutioidut tomaatit, valkosipuli ja sitruunamehu. Kuumenna tulinen nopeasti uudelleen, mutta älä enää keitä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen hernekeiton resepti!

Kommentoi »