Hernekeitto – klassikkoresepti, joka ihastuttaa vuodesta toiseen
8 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
8 h Hernekeitto on suomalaisten rakastama perinteinen arkiruoka, joka sopii loistavasti kylmien talvipäivien lämmikkeeksi. Hernekeiton valmistus on helppoa mutta vaatii hieman aikaa ja malttia.
GL
LA
MA
MU
3.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.1.2006

Hernekeitto – klassikkoresepti, joka ihastuttaa vuodesta toiseen
Ainekset (8 annosta)
Hernekeitto
- 500 gkuivattuja herneitä
- 20 dlvettä
- 2 tlsuolaa
- 500 gsianpotkaa (savustettuna)
- 500 gsianlapaa
- 1 kplsipulia
- 1 rklmeiramia
Hernekeitto valmistuu näin:
- Pane herneet kattilaan ja kaada vesi päälle. Anna herneiden liota yön yli tai vähintään 6 tuntia.
- Nosta kattila levylle ja kuumenna. Lisää suola ja savupotka kattilaan. Keitä noin tunti.
- Kuutioi sianliha ja hienonna sipuli. Lisää ne kattilaan. Jatka keittämistä 1/2–1 tuntia, herneiden liotusajasta riippuen.
- Nosta sianpotka kattilasta. Poista nahka ja luu. Paloittele liha ja pane takaisin kattilaan. Mausta hernekeitto meiramilla. Lisää tarvittaessa vettä, jos hernekeitto on liian sakeaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Tarjoile oman maun mukaan sipulisilpun, sinapin tai muiden lisäkkeiden kanssa.
Vinkki!
- Tee hernekeitto joulun jälkeen kinkun rippeistä eli upota kinkun luu keiton joukkoon kiehumaan ja kuutio loppu kinkku mukaan.
- Tarjoa jälkiruoaksi perinteiseen tapaan lettuja hillon ja kermavaahdon kanssa.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.3