Hernekeitto

8 h 15 min
3.4
1

Hernekeitto

GL
LA
MA
MU
1
3.4
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 500 gkuivattuja herneitä
  • 20 dlvettä
  • 2 tlsuolaa
  • 500 gsianpotkaa (savustettuna)
  • 500 gsianlapaa
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklmeiramia

Tee näin

8 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN8 h

Hernekeiton valmistus: pane herneet kattilaan ja kaada vesi päälle. Anna herneiden liota yön yli tai vähintään 6 tuntia.

Nosta kattila levylle ja kuumenna. Lisää suola ja savupotka kattilaan. Keitä noin tunti.

Kuutioi sianliha ja hienonna sipuli. Lisää ne kattilaan. Jatka keittämistä 1/2–1 tuntia, herneiden liotusajasta riippuen.

Nosta sianpotka kattilasta. Poista nahka ja luu. Paloittele liha ja pane takaisin kattilaan. Mausta hernekeitto meiramilla. Lisää tarvittaessa vettä, jos hernekeitto on liian sakeaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

•Tee hernekeitto joulun jälkeen kinkun rippeistä eli upota kinkun luu keiton joukkoon kiehumaan ja kuutio loppu kinkku mukaan.

•Kata sinappi pöytään, että halukkaat saavat maustaa sillä keittoannoksensa.

•Tarjoa jälkiruoaksi perinteiseen tapaan lettuja hillon ja kermavaahdon kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä