


Pähkinöillä rikastettu
Tuhti tomaattikeitto saa täyttävyyttä pähkinöistä – kermainen koostumus syntyy ilman kermaa cashewpähkinöistä
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Pehmeäksi liotetut cashewpähkinät tekevät paahdetusta tomaattikeitosta kermaisen täyttävän ja suurustavat keiton kätevästi ilman kermaa.
Reseptin ainekset
4 annosta
100 g (2 dl)
cashewpähkinöitä
5 dl
vettä
1
sipuli
3–4
valkosipulinkynttä
2 rs (à 250 g)
kirsikkatomaatteja
3 rkl
oliiviöljyä
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
1–2 rkl
tomaattipyreetä
1½ rkl
kasvisfondia tai
1
kasvisliemikuutio
2 rkl
timjamia hienonnettuna
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
½ dl
cashewpähkinöitä rouhittuna
1 rkl
balsamiviinietikkaa
timjamia
Tuhti tomaattikeitto – ohje:
- Laita cashewpähkinät kulhoon, lisää vesi ja anna liota vähintään puoli tuntia.
- Kuori ja lohko sipuli. Kuori valkosipulinkynnet.
- Laita kirsikkatomaatit, sipulilohkot ja valkosipulit uunivuokaan. Pirskota päälle öljyä. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa 20 minuuuttia.
- Laita kasvikset ja pähkinät liotusvesineen kattilaan. Voit jättää muutaman paahdetun tomaatin keiton päälle laitettavaksi.
- Lisää tomaattimurska, pyree ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
- Soseuta keitto. Viimeistele annokset rouhituilla cashewpähkinöillä, timjamilla ja halutessasi paahdetuilla tomaateilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat