Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Joko olet maistanut dippinuudeleita? Tsukemen-nuudelit tarjotaan mausteisen liemen kanssa

30 min

Japanilaiset tsukemen-nuudelit ovat hittiruoka, jossa kylmiä nuudeleita dipataan mausteiseen kuumaan liemeen.

29.12.2023
Reseptin ainekset
2 annosta
250 g
ramen- tai udonnuudeleita
Dippikastike
1
valkosipulinkynsi
1
pieni salottisipuli
1 rkl
inkivääriä raastettuna
½ rkl
rypsiöljyä
2 rkl
misotahnaa
1 rkl
soijakastiketta
3 ½ dl
vettä
1 rkl
kana- tai kasvisfondia
1 tl
sokeria
½ tl
chiliöljyä
1 tl
seesamiöljyä
1 rkl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
1
kevätsipuli
1 tl
seesaminsiemeniä

Tsukemen-nuudelit – ohje:

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja salottisipuli.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää valkosipulit, sipulit ja inkivääri ja kuullota niitä pari minuuttia.
  3. Lisää misotahna ja soijakastike ja sekoita, kunnes seos on tasaista.
  4. Lisää vesi, fondi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.
  5. Kypsennä sillä aikaa nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kumoa siivilään ja jäähdytä kylmän veden alla. Valuta hyvin ja jaa annoskulhoihin.
  6. Lisää dippikastikkeeseen lopuksi chili- ja seesamiöljy sekä seesaminsiemenet. Jaa dippikulhoihin ja hienonna päälle kevätsipulia ja ripottele seesaminsiemeniä.

Vinkki!

Liemeen voi dipata nuudeleiden lisäksi halutessaan myös muita ramenkeitosta tuttuja raaka-aineita kuten kypsennettyä lihaa, sieniä, ja äyriäisiä sekä keitettyjä munia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt