


Joko olet maistanut dippinuudeleita? Tsukemen-nuudelit tarjotaan mausteisen liemen kanssa
30 min
Japanilaiset tsukemen-nuudelit ovat hittiruoka, jossa kylmiä nuudeleita dipataan mausteiseen kuumaan liemeen.
Reseptin ainekset
2 annosta
250 g
ramen- tai udonnuudeleita
Dippikastike
1
valkosipulinkynsi
1
pieni salottisipuli
1 rkl
inkivääriä raastettuna
½ rkl
rypsiöljyä
2 rkl
misotahnaa
1 rkl
soijakastiketta
3 ½ dl
vettä
1 rkl
kana- tai kasvisfondia
1 tl
sokeria
½ tl
chiliöljyä
1 tl
seesamiöljyä
1 rkl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
1
kevätsipuli
1 tl
seesaminsiemeniä
Tsukemen-nuudelit – ohje:
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja salottisipuli.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää valkosipulit, sipulit ja inkivääri ja kuullota niitä pari minuuttia.
- Lisää misotahna ja soijakastike ja sekoita, kunnes seos on tasaista.
- Lisää vesi, fondi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.
- Kypsennä sillä aikaa nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kumoa siivilään ja jäähdytä kylmän veden alla. Valuta hyvin ja jaa annoskulhoihin.
- Lisää dippikastikkeeseen lopuksi chili- ja seesamiöljy sekä seesaminsiemenet. Jaa dippikulhoihin ja hienonna päälle kevätsipulia ja ripottele seesaminsiemeniä.
Vinkki!
Liemeen voi dipata nuudeleiden lisäksi halutessaan myös muita ramenkeitosta tuttuja raaka-aineita kuten kypsennettyä lihaa, sieniä, ja äyriäisiä sekä keitettyjä munia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat