


Tosi hyvät pikkukakut
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Reseptin ainekset
20 kpl
7 dl
vehnäjauhoja
1 3/4 dl
sokeria
100 g
korintteja
1/2 tl
jauhettua muskottipähkinää
1 tl
leivinjauhetta
170 g
voita
1 kpl
munaa
1 dl
kuohukermaa
1/2 dl
sherryä
Sekoita jauhot, sokeri, korintit ja muskottipähkinä. Leivinjauhe ei kuulu alkuperäiseen reseptiin, mutta ilman sitä leivotuista kakuista tulee melko tiiviitä. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Sekoita taikinaan muna, kerma ja viini. Vaivaa taikina kiinteäksi ja anna levätä 10–15 minuuttia huoneenlämmössä. Paista alkuperäisen reseptin mukaisesti ”kämmenenkokoisiksi ohuiksi kakuiksi” tai muffinipellillä pieniksi kakkusiksi. Ohuiden kakkujen paistoaika on 180 asteessa noin 15 minuuttia, muffinipellillä 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes tosi hyvät pikkukakut ovat pohjasta kullanruskeita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat