Tosi hyvät pikkukakut

35 min
4.5
0

Tosi hyvät pikkukakut

Teksti Maija Joutjärvi
Kuvat Markus Henttonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 1 3/4 dlsokeria
  • 100 gkorintteja
  • 1/2 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 170 gvoita
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlsherryä

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Sekoita jauhot, sokeri, korintit ja muskottipähkinä. Leivinjauhe ei kuulu alkuperäiseen reseptiin, mutta ilman sitä leivotuista kakuista tulee melko tiiviitä.
Nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Sekoita taikinaan muna, kerma ja viini. Vaivaa taikina kiinteäksi ja anna levätä 10–15 minuuttia huoneenlämmössä.
Paista alkuperäisen reseptin mukaisesti ”kämmenenkokoisiksi ohuiksi kakuiksi” tai muffinipellillä pieniksi kakkusiksi. Ohuiden kakkujen paistoaika on 180 asteessa noin 15 minuuttia, muffinipellillä 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes tosi hyvät pikkukakut ovat pohjasta kullanruskeita.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä