Maku

Hyödynnä ylijäämäruoat ennen viikonloppua! Torstaisalaatti on yksikertaisuudessaan nerokas arkiruoka

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Ruokatoimittaja Jatta Heinlahden torstaisalaatin pohjana ovat ateriajyvät sekä jääkaapin kasvisten, kuten salaattien, versojen, kurkun ja retiisien jämät. Lisäksi Jatta ostaa sesongin kalaa, jota saa tiskeiltä usein tuoreena torstaisin. ”Torstaisalaatin nimi tulee siitä, että käyn jääkaapin jämät läpi ennen viikonloppua ja teen niistä salaatin.”
GL
0
0
Julkaistu: 21.10.2021


Ainekset (4 annosta )

  • 4 dlvettä
  • 3 dlkauranjyviä
  • 1 tlsuolaa
  • 300 gsiikafileitä
  • 1 rklvoita tai öljyä
  • ripausrouhittua mustapippuria
  • 2keitettyä kananmunaa
  • 1kourallinen naposteluherneitä
  • 200 gsalaattia ja vihanneksia

Pikamajoneesi

  • 1muna
  • 2 dlrypsiöljyä
  • 1 tlsinappia
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rkltilliä hienonnettuna
  • ½ tl suolaa
  • 1 tlsitruunanmehua
Tulosta

Torstaisalaatti valmistetaan näin:

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää 1/2 tl suolaa ja kauranjyvät. Kypsennä jyviä kannen alla, miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Jos vettä on jäljellä, valuta jyvät.
  2. Leikkaa kalafileet muutamaan osaan. Kuumenna voi pannulla. Paista kalapaloja molemmin puolin pari minuuttia. Mausta suolalla (1/2 tl) ja pippurilla.
  3. Huuhdo salaatit ja vihannekset. Leikkaa suupaloiksi.
  4. Laita korkeaan, kapeaan kulhoon majoneesin ainekset. Aseta sauvasekoittimen terä keltuaisen päälle. Anna käydä, kunnes majoneesi on paksua.
  5. Kokoa salaatti vadille, tarjoa majoneesin ja leivän kanssa.

Vinkki!

Voit korvata kalan tofulla.

Kommentoi »