Hyödynnä ylijäämäruoat ennen viikonloppua! Torstaisalaatti on yksikertaisuudessaan nerokas arkiruoka
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Ruokatoimittaja Jatta Heinlahden torstaisalaatin pohjana ovat ateriajyvät sekä jääkaapin kasvisten, kuten salaattien, versojen, kurkun ja retiisien jämät. Lisäksi Jatta ostaa sesongin kalaa, jota saa tiskeiltä usein tuoreena torstaisin. ”Torstaisalaatin nimi tulee siitä, että käyn jääkaapin jämät läpi ennen viikonloppua ja teen niistä salaatin.”
GL
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.10.2021

Hyödynnä ylijäämäruoat ennen viikonloppua! Torstaisalaatti on yksikertaisuudessaan nerokas arkiruoka
Reseptin ainekset (4 annosta )
- 4 dlvettä
- 3 dlkauranjyviä
- 1 tlsuolaa
- 300 gsiikafileitä
- 1 rklvoita tai öljyä
- ripausrouhittua mustapippuria
- 2keitettyä kananmunaa
- 1kourallinen naposteluherneitä
- 200 gsalaattia ja vihanneksia
Pikamajoneesi
- 1muna
- 2 dlrypsiöljyä
- 1 tlsinappia
- 1valkosipulinkynsi
- 1 rkltilliä hienonnettuna
- ½ tl suolaa
- 1 tlsitruunanmehua
Torstaisalaatti valmistetaan näin:
- Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää 1/2 tl suolaa ja kauranjyvät. Kypsennä jyviä kannen alla, miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Jos vettä on jäljellä, valuta jyvät.
- Leikkaa kalafileet muutamaan osaan. Kuumenna voi pannulla. Paista kalapaloja molemmin puolin pari minuuttia. Mausta suolalla (1/2 tl) ja pippurilla.
- Huuhdo salaatit ja vihannekset. Leikkaa suupaloiksi.
- Laita korkeaan, kapeaan kulhoon majoneesin ainekset. Aseta sauvasekoittimen terä keltuaisen päälle. Anna käydä, kunnes majoneesi on paksua.
- Kokoa salaatti vadille, tarjoa majoneesin ja leivän kanssa.
Vinkki!
Voit korvata kalan tofulla.

Ruokaisa luonnonkala-pastasalaatti hurmaa kesäisillä mauillaan – luonnonkalasäilyke on oiva vaihtoehto purkkitonnikalalle
Maku

Nizzansalaatti ilman kalaa – vegeversiossa loistavat nyhtökaura, kaprikset ja itse tehty kastike
Maku

Mozzarellaa, parmankinkkua, pestoa... Italialainen perunasalaatti yhdistää antipastopöydän parhaat maut!
Kotivinkki

Rakastu sitruuna-uunifetasalaattiin – auringonkeltaiseen herkkuun tuovat makua paahdetut sitruunasiivut ja suolainen feta
Maku

Parhaat ruokaisat salaatit – 33 raikasta, herkullista ja täyttävää suosikkireseptiä!

Mitä lounaaksi? Ruokaisa klementiini-fetasalaatti on koukuttava yhdistelmä suolaista, makeaa, mausteista ja raikasta
Kotivinkki

Venäläinen klassikkokeitto kiipesi kattilasta salaattivatiin! Ruokaisa seljankasalaatti valmistuu puolessa tunnissa
Maku

Nopea ja ruokaisa! Koosta kvinoasalaatti uunissa paahdetuista kasviksista ja sitruunaisesta tahinikastikeesta
Kotivinkki