


Hyödynnä ylijäämäruoat ennen viikonloppua! Torstaisalaatti on yksikertaisuudessaan nerokas arkiruoka
30 min
Ruokatoimittaja Jatta Heinlahden torstaisalaatin pohjana ovat ateriajyvät sekä jääkaapin kasvisten, kuten salaattien, versojen, kurkun ja retiisien jämät. Lisäksi Jatta ostaa sesongin kalaa, jota saa tiskeiltä usein tuoreena torstaisin. ”Torstaisalaatin nimi tulee siitä, että käyn jääkaapin jämät läpi ennen viikonloppua ja teen niistä salaatin.”
Reseptin ainekset
4 annosta
4 dl
vettä
3 dl
kauranjyviä
1 tl
suolaa
300 g
siikafileitä
1 rkl
voita tai öljyä
ripaus
rouhittua mustapippuria
2
keitettyä kananmunaa
1
kourallinen naposteluherneitä
200 g
salaattia ja vihanneksia
Pikamajoneesi
1
muna
2 dl
rypsiöljyä
1 tl
sinappia
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
tilliä hienonnettuna
½ tl
suolaa
1 tl
sitruunanmehua
Torstaisalaatti valmistetaan näin:
- Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää 1/2 tl suolaa ja kauranjyvät. Kypsennä jyviä kannen alla, miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Jos vettä on jäljellä, valuta jyvät.
- Leikkaa kalafileet muutamaan osaan. Kuumenna voi pannulla. Paista kalapaloja molemmin puolin pari minuuttia. Mausta suolalla (1/2 tl) ja pippurilla.
- Huuhdo salaatit ja vihannekset. Leikkaa suupaloiksi.
- Laita korkeaan, kapeaan kulhoon majoneesin ainekset. Aseta sauvasekoittimen terä keltuaisen päälle. Anna käydä, kunnes majoneesi on paksua.
- Kokoa salaatti vadille, tarjoa majoneesin ja leivän kanssa.
Vinkki!
Voit korvata kalan tofulla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat