


Kalaisa suosikki
Tonnikalapizza – purkkikalasta valmistuu maukas pizza, joka maistuu koko perheelle
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Tonnikalapizza saa makua sipulista ja oliiveista, jotka voi vaihtaa halutessaan myös kapriksiin. Pyöreä pizza paistuu uunissa ihanan rapeaksi.
Reseptin ainekset
2 pyöreää pizzaa tai 1 pellillinen
Pohja
2 ½ dl
vettä
25 g
hiivaa ((tai 1 ps (11 g) kuivahiivaa))
½ tl
suolaa
5 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
oliiviöljyä
Täyte
1 prk
tonnikalaa
1
pieni punasipuli
1 dl
(mustia) oliiveja ((tai 2 rkl pieniä kapriksia))
½ dl
tomaattisosetta
(1
valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
1 tl
oreganoa
½ tl
mustapippuria
1 ps (150 g)
juustoraastetta (mozzarellajuustoa tai emmental-mozzarella) (tai 1 pallo mozzarellaa)
½ rku
rucolaa
Tonnikalapizza – ohje:
- Liuota hiiva lämpöiseen veteen. Lisää suola ja alusta taikinaan jauhot. Vaivaa kimmoisaksi. Lisää lopuksi öljy. Kohota peitettynä puoli tuntia.
- Valuta tonnikala. Kuori ja hienonna tai suikaloi punasipuli. Valuta oliivit.
- Sekoita tomaattisose (ja valkosipulit), oregano ja mustapippuri keskenään.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kauli tai painele taikinapalat ohuiksi pyörylöiksi leivinpaperin päälle pellille.
- Levitä tomaattisoseseosta pohjille. Lisää päälle tonnikalat, sipulit ja oliivit.
- Ripottele lopuksi päälle juustoraaste tai revi mozzarellapallo.
- Paista tonnikalapizzaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Viimeistele tuoreella rucolalla.
Vinkki!
Voit korvata tonnikalan halutessasi myös luonnonkalasäilykkeellä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat