Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kalaisa suosikki

Tonnikalapizza – purkkikalasta valmistuu maukas pizza, joka maistuu koko perheelle

1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min

Tonnikalapizza saa makua sipulista ja oliiveista, jotka voi vaihtaa halutessaan myös kapriksiin. Pyöreä pizza paistuu uunissa ihanan rapeaksi.

29.8.2024
Reseptin ainekset
2 pyöreää pizzaa tai 1 pellillinen
Pohja
2 ½ dl
vettä
25 g
hiivaa ((tai 1 ps (11 g) kuivahiivaa))
½ tl
suolaa
5 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
oliiviöljyä
Täyte
1 prk
tonnikalaa
1
pieni punasipuli
1 dl
(mustia) oliiveja ((tai 2 rkl pieniä kapriksia))
½ dl
tomaattisosetta
(1
valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
1 tl
oreganoa
½ tl
mustapippuria
1 ps (150 g)
juustoraastetta (mozzarellajuustoa tai emmental-mozzarella) (tai 1 pallo mozzarellaa)
½ rku
rucolaa

Tonnikalapizza – ohje:

  1. Liuota hiiva lämpöiseen veteen. Lisää suola ja alusta taikinaan jauhot. Vaivaa kimmoisaksi. Lisää lopuksi öljy. Kohota peitettynä puoli tuntia.
  2. Valuta tonnikala. Kuori ja hienonna tai suikaloi punasipuli. Valuta oliivit.
  3. Sekoita tomaattisose (ja valkosipulit), oregano ja mustapippuri keskenään.
  4. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli tai painele taikinapalat ohuiksi pyörylöiksi leivinpaperin päälle pellille.
  5. Levitä tomaattisoseseosta pohjille. Lisää päälle tonnikalat, sipulit ja oliivit.
  6. Ripottele lopuksi päälle juustoraaste tai revi mozzarellapallo.
  7. Paista tonnikalapizzaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Viimeistele tuoreella rucolalla.

Vinkki!

Voit korvata tonnikalan halutessasi myös luonnonkalasäilykkeellä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt