


Nopea arkipasta
Tonnikalapasta – arjen pelastaja, kun aika ja raaka-aineet ovat vähissä
30 min
Tonnikalapasta valmistuu yksinkertaisista aineksista alle puolessa tunnissa. Sinappi ja sitruunanmehu antavat kastikkeelle niin herkullisen maun, että kaprikset voi halutessaan jättää myös pois.
Reseptin ainekset
4 annosta
Tonnikalapasta
400 g
pastaa (linguine, tagliatelle tai spagetti)
2 prk
tonnikalaa (öljyssä tai vedessä)
1
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
1 prk (2 dl)
ruokakermaa
1–2 dl
pastan keitinvettä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1-2 tl
(dijonin)sinappia
½
sitruunan mehu
1 prk (50 g)
pieniä kapriksia (tai 1 dl oliiveja)
(tilliä)
Tonnikalapasta – ohje:
- Keitä spagetti kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ota pari desiä keitinvettä talteen.
- Valuta tonnikaloista öljy tai vesi pois. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulit ja kuullota hetken. Lisää tonnikalat, kerma, keitinvesi sekä suola, pippuri ja sinappi. Hauduta parin minuutin ajan.
- Lisää lopuksi sitruunamehu ja valutetut kaprikset. Sekoita kastike tasaiseksi ja lisää pastan joukkoon.
- Viimeistele tonnikalapasta halutessasi tuoreella tillillä.
Vinkit!
- Paras tonnikalapasta syntyy, kun käytät tonnikalan pannun kautta ja lisäät kastikkeeseen pastan keitinvettä, jonka sisältämä tärkkelys tekee kastikkeesta kermaisemman.
- Jos ruoka on saatava nopeasti pöytään ja haluat oikaista, helppo tonnikalapasta valmistuu ilman pannua: sekoita valutettu pasta, tonnikala ja muut ainekset yhteen ja lisää joukkoon vähän pastan keitinvettä. Sipulit kannattaa jättää tästä versiosta pois, ellei raaka sipuli ole syöjien mieleen.
- Voit korvata tonnikalan halutessasi myös luonnonkalasäilykkeellä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat