Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Nopea arkipasta

Tonnikalapasta – arjen pelastaja, kun aika ja raaka-aineet ovat vähissä

30 min

Tonnikalapasta valmistuu yksinkertaisista aineksista alle puolessa tunnissa. Sinappi ja sitruunanmehu antavat kastikkeelle niin herkullisen maun, että kaprikset voi halutessaan jättää myös pois.

20.8.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
Tonnikalapasta
400 g
pastaa (linguine, tagliatelle tai spagetti)
2 prk
tonnikalaa (öljyssä tai vedessä)
1
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
1 prk (2 dl)
ruokakermaa
1–2 dl
pastan keitinvettä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1-2 tl
(dijonin)sinappia
½
sitruunan mehu
1 prk (50 g)
pieniä kapriksia (tai 1 dl oliiveja)
(tilliä)

Tonnikalapasta – ohje:

  1. Keitä spagetti kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ota pari desiä keitinvettä talteen.
  2. Valuta tonnikaloista öljy tai vesi pois. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulit ja kuullota hetken. Lisää tonnikalat, kerma, keitinvesi sekä suola, pippuri ja sinappi. Hauduta parin minuutin ajan.
  4. Lisää lopuksi sitruunamehu ja valutetut kaprikset. Sekoita kastike tasaiseksi ja lisää pastan joukkoon.
  5. Viimeistele tonnikalapasta halutessasi tuoreella tillillä.

Vinkit!

  • Paras tonnikalapasta syntyy, kun käytät tonnikalan pannun kautta ja lisäät kastikkeeseen pastan keitinvettä, jonka sisältämä tärkkelys tekee kastikkeesta kermaisemman.
  • Jos ruoka on saatava nopeasti pöytään ja haluat oikaista, helppo tonnikalapasta valmistuu ilman pannua: sekoita valutettu pasta, tonnikala ja muut ainekset yhteen ja lisää joukkoon vähän pastan keitinvettä. Sipulit kannattaa jättää tästä versiosta pois, ellei raaka sipuli ole syöjien mieleen.
  • Voit korvata tonnikalan halutessasi myös luonnonkalasäilykkeellä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt