Tonnikalamunakas – nopea ja edullinen arkiruoka
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Tonnikalamunakas on helppoa ja koko perheelle maistuvaa arkiruokaa, joka valmistuu pöytään asti 20 minuutissa. Reseptiä voi muokata sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään.
Ainekset (2–3 annosta )
- 5munaa
- 5 rklvettä
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
- 1/2 tlchilihiutaleita
- 2keitettyä perunaa
- 1 prk (200 g)tonnikalaa
- 1/2 prkkapriksia
Vihreä majoneesi
- 1/2 dlmajoneesia
- 1 tlwasabia
- 1 rklrucolaa (hienonnettuna)
Tee näin
20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.
Lisää vesi ja mausteet.
Lohko tai viipaloi perunat ja valuta tonnikala.
Kuumenna pannulla öljyä. Paista perunat kauniin ruskeiksi. Lisää tonnikala reiluina paloina pannulle.
Kaada päälle munamassa ja anna kypsyä, kunnes munakas on hyytynyt. Ripottele pinnalle kaprikset.
Sekoita majoneesiin wasabi ja rucolasilppu. Viimeistele tonnikalamunakas vihreällä majoneesilla ja rucolalla.