Maku

Tonnikalamunakas – nopea ja edullinen arkiruoka

20 min
GL
MA
4.5
0

Tonnikalamunakas on helppoa ja koko perheelle maistuvaa arkiruokaa, joka valmistuu pöytään asti 20 minuutissa. Reseptiä voi muokata sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (2–3 annosta )

  • 5munaa
  • 5 rklvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlchilihiutaleita
  • 2keitettyä perunaa
  • 1 prk (200 g)tonnikalaa
  • 1/2 prkkapriksia

Paistamiseen

  • 1 rklrypsiöljyä

Vihreä majoneesi

  • 1/2 dlmajoneesia
  • 1 tlwasabia
  • 1 rklrucolaa (hienonnettuna)

Lisäksi

  • 1/2 rkurucolaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää vesi ja mausteet.

Lohko tai viipaloi perunat ja valuta tonnikala.

Kuumenna pannulla öljyä. Paista perunat kauniin ruskeiksi. Lisää tonnikala reiluina paloina pannulle.

Kaada päälle munamassa ja anna kypsyä, kunnes munakas on hyytynyt. Ripottele pinnalle kaprikset.

Sekoita majoneesiin wasabi ja rucolasilppu. Viimeistele tonnikalamunakas vihreällä majoneesilla ja rucolalla.

MITÄ PIDIT?
4.5