Maku

Tonnikalaleivät

15 min
1
1

Tonnikalaleivät

Nopeat ja herkulliset tonnikalaleivät sopivat kisakatsomoon tai kesäpiknikille.
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Tonnikalatahna

  • 1 kpltonnikalaa öljyssä (purkki)
  • 2 rklbasilikakastiketta
  • 1,5 dlturkkilaista jogurttia
  • 0,5 rklsitruunamehua
  • luomuyrttisuolaa ja mustapippuria

Muut raaka-aineet

  • 2 kplleipää (mikä tahansa leipä käy, esim. kauraleipä, paahtoleipä tms.)
  • 2 kplkeitettyjä kananmunia
  • 4 kplsalaatinlehtiä

Lisäksi

  • Basilikakastikkeen ohjeen löydät täältä: http://www.maku.fi/reseptit/kampelaa-kasviksia-ja-basilikakastike

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Laita kananmunat keittymään. 

Sekoita tonnikala, jogurtti ja basilikakastike kulhossa. Mausta yrttisuolalla, sitruunamehulla ja mustapippurilla. Maista ja mausta lisää jos tarve. 

Pese ja revi salaatinlehdet. 

Laita paistinpannu lämpenemään ja lisää pieni nokare voita tai öljyä.

Nosta kahteen osaan leikatut leipäpalat pannulle. Paahda leipiä kunnes ne saavat kauniin värin ja muuttuvat rapeiksi. 

Säikäytä ja kuori kananmunat. 

Siivuta kananmunat. 

Aloita leipien kasaaminen. 

Nosta salaatinlehti leivälle, nosta päälle tonnikalatahnaa ja lopuksi siivutettu kananmuna. 

Tarjoile välittömästi. 

Vinkki!

Voit käyttää melkein mitä tahansa leipää oman maun mukaan, esim. ruisleipä sopii tonnikalatahnan kanssa todella hyvin. Jos et halua paahtaa leipiä pannulla, paahda ne normaalisti leivänpaahtimessa.
MITÄ PIDIT?
1
Katso myös nämä