


Tonnikalaleivät
15 min
Nopeat ja herkulliset tonnikalaleivät sopivat kisakatsomoon tai kesäpiknikille.
Reseptin ainekset
4 annosta
Tonnikalatahna
1 kpl
tonnikalaa öljyssä (purkki)
2 rkl
basilikakastiketta
1,5 dl
turkkilaista jogurttia
0,5 rkl
sitruunamehua
luomuyrttisuolaa ja mustapippuria
Muut raaka-aineet
2 kpl
leipää (mikä tahansa leipä käy, esim. kauraleipä, paahtoleipä tms.)
2 kpl
keitettyjä kananmunia
4 kpl
salaatinlehtiä
Lisäksi
Basilikakastikkeen ohjeen löydät täältä: http://www.maku.fi/reseptit/kampelaa-kasviksia-ja-basilikakastike
Laita kananmunat keittymään.
Sekoita tonnikala, jogurtti ja basilikakastike kulhossa. Mausta yrttisuolalla, sitruunamehulla ja mustapippurilla. Maista ja mausta lisää jos tarve.
Pese ja revi salaatinlehdet.
Laita paistinpannu lämpenemään ja lisää pieni nokare voita tai öljyä.
Nosta kahteen osaan leikatut leipäpalat pannulle. Paahda leipiä kunnes ne saavat kauniin värin ja muuttuvat rapeiksi.
Säikäytä ja kuori kananmunat.
Siivuta kananmunat.
Aloita leipien kasaaminen.
Nosta salaatinlehti leivälle, nosta päälle tonnikalatahnaa ja lopuksi siivutettu kananmuna.
Tarjoile välittömästi.
Voit käyttää melkein mitä tahansa leipää oman maun mukaan, esim. ruisleipä sopii tonnikalatahnan kanssa todella hyvin. Jos et halua paahtaa leipiä pannulla, paahda ne normaalisti leivänpaahtimessa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat