


Mehevä tonnikalalasagne – herkullinen uuniruoka valmistuu helposti
1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min
Herkullinen tonnikalalasagne on täydellinen ruoka suurenkin joukon ruokkimiseen. Tomaattisen tonnikalakastikkeen lisäksi lasagnessa maistuu perinteinen valkokastike.
Reseptin ainekset
8 annosta
250 g
lasagnelevyjä
Tonnikalakastike
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
varsisellerin vartta
1
ruukku tilliä
2 rkl
oliiviöljyä
2 tlk
tonnikalaa
1 tlk
tomaattimurskaa (á 400 g)
1 dl
valko- tai punaviiniä
1 ½ rkl
kalafondia
1 tl
suolaa
½
mustapippuria
Valkokastike
50 g
voita
¾ dl
vehnäjauhoja
8 dl
maitoa
150 g
sulatejuustoa
½ tl
suolaa
¼ tl
muskottipähkinää
Pinnalle
50 g
juustoraastetta
Mehevä tonnikalalasagne – ohje:
- Aloita valmistamalla tonnikalakastike. Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi varsisellerin varret ja hienonna tilli.
- Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa. Kuullota sipulit pannulla.
- Lisää joukkoon varsisellerin varret, tilli ja loput tonnikalakastikkeen aineet. Anna hautua hiljaa pulpahdellen noin 15 minuuttia. Sekoita välillä.
- Valmista valkokastike tonnikalakastikkeen hautuessa. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja anna kiehahtaa.
- Lisää maitoa vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehahtaa. Laita joukkoon sulatejuusto ja mausteet.
- Voitele laakea uunivuoka (noin 25 × 30 cm). Levitä pohjalle kauhallinen kalakastiketta ja lado päälle lasagnelevyjä vieri viereen.
- Levitä lasagnelevyjen päälle kalakastiketta ja valkokastiketta. Toista kerrokset. Laita viimeiseksi lasagnelevyjen päälle valkokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Kypsennä tonnikalalasagnea 175-asteisen uunin keskitasolla 40–50 minuuttia. Kokeile veitsen kärjellä, ovatko kaikki pastakerrokset pehmenneet. Anna tonnikalalasagnen vetäytyä noin viisi minuuttia ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat