Kotivinkki

Tonnikalalasagne – helppo arkiruoka

1 h 20 min
0
0

Tonnikalalasagne – helppo arkiruoka

Herkullinen tonnikalalasagne on täydellinen ruoka suuren joukon ruokkimiseen.
Teksti Juulia Reinikka
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 250 glasagnelevyjä

Tonnikalakastike

  • 2sipulia
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2varsisellerin vartta
  • 1ruukku tilliä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 tlktonnikalaa
  • 1 tlktomaattimurskaa (á 400 g)
  • 1 dlvalko- tai punaviiniä
  • 1 ½ rklkalafondia
  • 1 tlsuolaa
  • ½mustapippuria

Valkokastike

  • 50 gvoita
  • ¾ dlvehnäjauhoja
  • 8 dlmaitoa
  • 150 gsulatejuustoa
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmuskottipähkinää

Pinnalle

  • 50 gjuustoraastetta

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN50 min

1. Aloita valmistamalla tonnikalakastike. Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi varsisellerin varret ja hienonna tilli.
 

2. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa. Kuullota sipulit pannulla.
 

3. Lisää joukkoon varsisellerin varret, tilli ja loput tonnikalakastikkeen aineet. Anna hautua hiljaa pulpahdellen noin 15 minuuttia. Sekoita välillä.
 

4. Valmista valkokastike tonnikalakastikkeen hautuessa. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja anna kiehahtaa.
 

5. Lisää maitoa vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehahtaa. Laita joukkoon sulatejuusto ja mausteet.
 

6. Voitele laakea uunivuoka (noin 25 x 30 cm). Levitä pohjalle kauhallinen kalakastiketta ja lado päälle lasagnelevyjä vieri viereen.
 

7. Levitä lasagnelevyjen päälle kalakastiketta ja valkokastiketta. Toista kerrokset. Laita viimeiseksi lasagnelevyjen päälle valkokastiketta 

ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
 

8. Kypsennä tonnikalalasagnea 175-asteisen uunin keskitasolla 40–50 minuuttia. Kokeile veitsen kärjellä, ovatko kaikki pastakerrokset pehmenneet. Anna tonnikalalasagnen vetäytyä noin viisi minuuttia ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä