Maku

Tonnikalalasagne

1 h 10 min
4.2
4

Tonnikalalasagne

Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Chikako Harada
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 9 kpllasagnelevyjä

Tonnikalakastike

  • 1 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklruokaöljyä
  • 800 gtomaattimurskaa
  • 300 gtonnikalaa vedessä
  • 2 dlkivettömiä oliiveja (viipaleina)
  • 1 tlyrttisuolaa
  • 1 rkloreganoa
  • 2 tltimjamia

Juustokastike

  • 2 dlruokakermaa
  • 100 gmozzarellajuustoa (raasteena)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Päälle

  • 50 gmozzarellajuustoa (raasteena)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulisilppu pehmeäksi.

Lisää kattilaan tomaattimurska, tonnikala, oliivirenkaat ja mausteet. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua ilman kantta noin 10 minuuttia.

Kaada ruokakerma pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes kastike on tasaista. Lisää mausteet.

Kokoa lasagne suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Levitä tonnikalakastiketta vuoan pohjalle ja lisää kolme lasagnelevyä. Tee kaksi samanlaista kerrosta ja levitä viimeisen kerroksen päälle juustokastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Nosta lasagnevuoka uuniin ja kypsennä noin 30 minuuttia.

Anna tonnikalalasagnen vetäytyä foliolla peitettynä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa tonnikalalasagnen kanssa raikasta salaattia.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä