


Tonnikalalasagne
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Tonnikalalasagne on helppo ja maukas vaihtoehto lihaisalle klassikolle. Tonnikalakastikkeesta ja mozzarellan mehevöittämästä juustokastikkeesta syntyy vastustamaton uuniruoka, joka maistuu niin arkena kuin viikonloppunakin!
Reseptin ainekset
4 annosta
9 kpl
lasagnelevyjä
Tonnikalakastike
1 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
ruokaöljyä
800 g
tomaattimurskaa
300 g
tonnikalaa vedessä
2 dl
kivettömiä oliiveja (viipaleina)
1 tl
yrttisuolaa
1 rkl
oreganoa
2 tl
timjamia
Juustokastike
2 dl
ruokakermaa
100 g
mozzarellajuustoa (raasteena)
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Päälle
50 g
mozzarellajuustoa (raasteena)
Tonnikalalasagne – ohje:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulisilppu pehmeäksi.
- Lisää kattilaan tomaattimurska, tonnikala, oliivirenkaat ja mausteet. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua ilman kantta noin 10 minuuttia.
- Kaada ruokakerma pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes kastike on tasaista. Lisää mausteet.
- Kokoa tonnikalalasagne suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Levitä tonnikalakastiketta vuoan pohjalle ja lisää kolme lasagnelevyä. Tee kaksi samanlaista kerrosta ja levitä viimeisen kerroksen päälle juustokastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Nosta lasagnevuoka uuniin ja kypsennä noin 30 minuuttia.
- Anna tonnikalalasagnen vetäytyä foliolla peitettynä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa tonnikalalasagnen kanssa raikasta salaattia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat