Maku

Tomaattirisotto – arjen lumoavin ateria syntyy yksinkertaisista ainesosista ja vain puolessa tunnissa

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Tomaattirisotto saa riittävästi hapokkuutta tomaateista, joten viiniä ei tarvita ruoan valmistuksessa. Tämä arkiruoka maistuu ympäri vuoden, sillä talvella sen voi valmistaa laadukkaista tölkkitomaateista.
GL
KA
0
0
Julkaistu: 15.9.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 500 gkypsiä tomaatteja
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 25 gvoita
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1 tlsokeria
  • noin 6 dlkasvislientä
  • 75 gparmesaanijuustoa
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Lisäksi

  • 10kirsikkatomaattia
  • basilikaa
Tulosta

Tomaattirisotto – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi tomaatit. Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja pidä kuumana.
  2. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä ja voissa kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää risottoriisi ja kuullota vielä pari minuuttia sekoitellen.
  3. Lisää tomaattipyree, sokeri, tomaatit ja kauhallinen kasvislientä.
  4. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää kasvislientä ja sekoita aina, kun edellinen erä on imeytynyt. Liemen määrä riippuu tomaattien mehukkuudesta. Risoton kuuluu olla melko löysää.
  5. Raasta parmesaani, ota osa erilleen viimeistelyyn ja lisää loput risottoon.
  6. Mausta tomaattirisotto suolalla ja pippurilla. Viimeistele annokset parmesaanilla, kirsikkatomaateilla ja basilikalla.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Uusia ideoita kokkailuun! Tilaa inspiroivat ruokakirjat Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »