Tomaattirisotto – arjen lumoavin ateria syntyy yksinkertaisista ainesosista ja vain puolessa tunnissa
Gluteeniton
Kasvis
30 min
Tomaattirisotto saa riittävästi hapokkuutta tomaateista, joten viiniä ei tarvita ruoan valmistuksessa. Tämä arkiruoka maistuu ympäri vuoden, sillä talvella sen voi valmistaa laadukkaista tölkkitomaateista.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi tomaatit. Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja pidä kuumana.
Kuullota sipuleita oliiviöljyssä ja voissa kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää risottoriisi ja kuullota vielä pari minuuttia sekoitellen.
Lisää tomaattipyree, sokeri, tomaatit ja kauhallinen kasvislientä.
Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää kasvislientä ja sekoita aina, kun edellinen erä on imeytynyt. Liemen määrä riippuu tomaattien mehukkuudesta. Risoton kuuluu olla melko löysää.
Raasta parmesaani, ota osa erilleen viimeistelyyn ja lisää loput risottoon.
Mausta tomaattirisotto suolalla ja pippurilla. Viimeistele annokset parmesaanilla, kirsikkatomaateilla ja basilikalla.