Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tomaattirisotto – arjen lumoavin ateria syntyy yksinkertaisista ainesosista ja vain puolessa tunnissa

30 min

Tomaattirisotto saa riittävästi hapokkuutta tomaateista, joten viiniä ei tarvita ruoan valmistuksessa. Tämä arkiruoka maistuu ympäri vuoden, sillä talvella sen voi valmistaa laadukkaista tölkkitomaateista.

15.9.2022
Reseptin ainekset
4 annosta
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
500 g
kypsiä tomaatteja
2 rkl
oliiviöljyä
25 g
voita
3 dl
risottoriisiä
2 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
sokeria
noin 6 dl
kasvislientä
75 g
parmesaanijuustoa
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
10
kirsikkatomaattia
basilikaa

Tomaattirisotto – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi tomaatit. Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja pidä kuumana.
  2. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä ja voissa kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää risottoriisi ja kuullota vielä pari minuuttia sekoitellen.
  3. Lisää tomaattipyree, sokeri, tomaatit ja kauhallinen kasvislientä.
  4. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää kasvislientä ja sekoita aina, kun edellinen erä on imeytynyt. Liemen määrä riippuu tomaattien mehukkuudesta. Risoton kuuluu olla melko löysää.
  5. Raasta parmesaani, ota osa erilleen viimeistelyyn ja lisää loput risottoon.
  6. Mausta tomaattirisotto suolalla ja pippurilla. Viimeistele annokset parmesaanilla, kirsikkatomaateilla ja basilikalla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt