Maku

Tomaattinen makkarakastike

20 min
3.5
1

Tomaattinen makkarakastike

MU
1
3.5
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 glenkkimakkaraa
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklruokaöljyä
  • 500 gpaseerattua tomaattia
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 1/2 tlpippurisekoitusta
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 rkloreganoa
  • 2 dlruokakermaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Kuutioi makkara. Hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla. Lisää pannulle makkarapalat ja sipulisilppu. Ruskista kevyesti.

Lisää pannulle paseerattu tomaatti ja tarvittaessa vähän vettä. Murenna joukkoon lihaliemikuutiot ja lisää mausteet. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää ruokakerma. Kuumenna ja tarkista maku.

Tarjoa tomaattinen makkarakastike kuorineen keitettyjen perunoiden ja raastesalaatin kanssa.

•Jos kastike vaatii mielestäsi suurustamista, käytä suurustejauhoja (esim. Maizena). Toimi pakkauksen ohjeen mukaan. Toinen vaihtoehto on suurustaa vehnäjauhoilla. Sekoita 1–2 rkl vehnäjauhoja kylmään vesitilkkaan. Lisää seos ohuena nauhana kiehuvaan kastikkeeseen samalla sekoittaen, kunnes kastike tuntuu sopivan sakealta.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä