


Suosikkisoppa
Tomaattikeitto – klassikko, jonka ainekset ovat ehkä jo kotonasi
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Tomaattikeitto valmistuu nopeasti tomaattisäilykkeistä ja keittiön perusmausteista. Soppa maistuu sellaisenaan, mutta lisää makua ja näyttävyyttä saat tuoreista yrteistä ja tuoretomaattisalsasta.
Reseptin ainekset
4 annosta
Tomaattikeitto
2
sipulia
3–4
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
2 tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
3 rkl
tomaattisosetta
5 dl
vettä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1–2 tl
sokeria
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1 rku
basilikaa hienonnettuna
Tomaattikeitto – ohje:
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy teräskattilassa. Lisää sipulit ja kuullota niitä hetki öljyssä.
- Lisää kattilaan tomaattimurskat ja -sose sekä vesi, suola, pippuri ja sokeri. Anna keiton hautua miedolla lämmöllä kannen alla puoli tuntia.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää balsamiviinietikka ja tuore basilika (osan voi jättää myös koristeluun) sekä tarvittaessa vettä.
Vinkki!
Voit korvata tuoreen basilikan keitossa myös 2–3 teelusikallisella kuivattua basilikaa. Lisää kuivattu basilika tomaattikeittoon jo ennen haudutusta.
Tomaattikeitto saa makua ja raikkautta tuoretomaattisalsasta
Tuoretomaattisalsa valmistuu näin: halkaise 4 kypsää tomaattia, poista kannat ja kuutioi tomaatit. Halkaise 1 tuore vihreä chili tai jalapeno, poista siemenet ja kanta ja hienonna chili. Kuori ja hienonna 1 pieni punasipuli. Sekoita ainekset keskenään ja lisää joukkoon 0,5–1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna, 1 limen mehu ja 0,5 tl suolaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat