Maku

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka

1 h
4
1

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka

MU
KA
1
4
Teksti Kotimaiset Kasvikset ry
Kuvat Teppo Johansson
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 400 gpiirakkataikinaa (pakaste)
  • 3 rklpestokastiketta
  • 150 gvuohenmaitojuustoa (pehmeä)
  • 1/2 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 8 kpltomaattia
  • 1 tlbalsamiviinietikkaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsokeria
  • 1/3 rklrypsiöljyä
  • 1/2 dlpinjansiemeniä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Anna pakastetaikinan sulaa jääkaapissa. Taputtele taikina tasaiseksi (Ø noin 26 cm) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Anna taikinan mielellään levätä jääkaapissa noin puoli tuntia, jotta taikina ei paistettaessa vetäydy reunoilta.

Pistele taikinapohja haarukalla ja taittele taikinareunojen tueksi alumiinifoliosuikaleet. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa alatasolla 10 minuuttia.

Poista foliosuikaleet ja levitä pesto piirakkapohjalle. Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina päälle ja tasoita. Ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa ja valkosipulia.

Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja asettele limittäin täytteen päälle.

Pirskota mausteeksi balsamicoa ja ripauta suolaa, rouhittua pippuria ja sokeria tai tilkka hunajaa. Lisää öljy suihkepullosta tai varovasti tipoittain. Voit ripotella päälle pinjansiemeniä.

Paista tomaatti-vuohenjuustopiirakkaa 225 asteessa 15–20 minuuttia. Voit lisätä pinnalle koristeeksi basilikan lehtiä ja mustia oliiveja. Tarjoa tomaatti-vuohenjuustopiirakkaa lisäksi raikkaita salaatinlehtiä.

•Voit myös paistaa tomaati-vuohenjuustopiiraat annosvuoissa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä