Tomaatti-mozzarellapiirakat

1 h 30 min
0
0

Tomaatti-mozzarellapiirakat

MU
0
0
Teksti Kaarina Roininen
Kuvat Pekka Haraste
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 3 dlvettä
  • 15 ghiivaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 rklyrttimaustesekoitusta (suolaton)
  • 1/2 dlruokaöljyä
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 6 1/2 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 8 kpltomaattia
  • 300 gmozzarellajuustoa
  • 150 gaurinkokuivattua tomaattia
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa

Pinnalle

  • 1/2 dltuoretta oreganoa
  • 1 dltuoretta basilikaa
  • 150 gjuustoa (raasteena)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN50 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja yrttiseos sekä öljy. Alusta taikinaan hiutaleet ja jauhot. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa.

Jaa taikina 20 palaan. Pyörittele palat palloiksi. Kauli jauhoisella työpöydällä soikeiksi piirakkapohjiksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota sen aikaa, kun valmistelet täyteaineet.

Leikkaa tomaatit sekä mozzarella viipaleiksi ja silppua aurinkokuivatut tomaatit.

Levitä jokaiselle piiraspohjalle 2–3 tomaattiviipaletta ja mausta ne mustapippurilla ja suolalla.

Levitä tomaattien päälle viipale mozzarellaa ja ripottele sille silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja, tuoreita silputtuja yrttejä ja juustoraastetta.

Paista piirakoita 250 asteen lämmössä uunin keskiritilätasolla 15–20 minuuttia.

Ripottele tomaatti-mozzarellapiirakoiden pinnalle ennen tarjoilua tuoretta basilikaa.

•Voit korvata pohjataikinan kaurahiutaleet myös kauraleseillä. Käytä niitä 1/2 dl. Jos haluat ruokaisampia piirakoita, ripottele piiraspohjille ennen tomaattiviipaleiden lisäystä kinkkusuikaleita.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä