Maku

Tomaatti-mozzarellakakku

25 h
4.2
2

Tomaatti-mozzarellakakku

KA
MU
2
4.2
Etsinnässä ihana kasvisvoileipäkakku? Kaunis tomaatti-mozzarellakakku on silmänilo ja juhlapöydän mehevin herkku, jossa maistuvat tomaatti, mozzarella ja basilika.
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

Täyte 1

  • 200 gtuorejuustoa (ruohosipuli)
  • 1 dlrucolaa (silputtuna)
  • 1/2 dlruohosipulia (silputtuna)

Täyte 2

  • 200 gsulatejuustoa
  • 2 kpltomaattia (hienonnettuna)
  • 1/2 dltuoretta kirveliä (hienonnettuna)
  • 2 tlsitruunamehua

Täyte 3

  • 200 gtuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
  • 1/2 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 1/2 tlmustapippuria

Vuokaan

  • 10 kplvaaleaa rouheleipäviipaletta
  • 10 kplruisleipäviipaletta

Kostutus

  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 rklkasvisfondia

Pinnalle

  • 200 gtuorejuustoa (maustamaton)
  • 10 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 280 gmozzarellajuustoa (palloja)
  • 1 dltuoretta basilikaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/4 tlmerisuolaa

Tee näin

25 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN24 h

Sekoita täytteet. Kelmuta tasapohjainen (Ø 25–28 cm) vuoka. Tee moniviljaleipäviipaleista saksilla leikaten pohjakerros vuokaan. Sekoita vesi ja fondi. Kostuta leipäkerros voitelusiveltimellä puolella desillä lientä. Levitä yksi täyte leipäviipaleiden päälle.

Tee ruisleipäviipaleista seuraava kerros, kostuta ja levitä toinen täyte viipaleiden päälle. Jatka viimeisen täytteen ja leipäviipaleiden kanssa samoin niin, että viimeinen täyte on leipäviipaleiden peitossa. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna makujen tasaantua yön yli.

Levitä leivinpaperi tarjoiluvadille, kumoa voileipäkakkupohja päälle ja poista kelmu. Notkista tuorejuusto ja peitä kakun pinta ja reunat juustokerroksella. Viimeistele reunat persiljasilpulla. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois.

Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Valuta mozzarellapallot ja halkaise ne halutessasi. Asettele koristeet kakun päälle. Ripottele tomaatti-mozzarellakakulle basilikalehtiä, mustapippuria ja merisuolaa ja valuta oliiviöljy juuri ennen tarjoilua pinnalle.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä