Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tomaatti-mozzarellakakku

25 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 24 h 0 min

Etsinnässä ihana kasvisvoileipäkakku? Kaunis tomaatti-mozzarellakakku on silmänilo ja juhlapöydän mehevin herkku, jossa maistuvat tomaatti, mozzarella ja basilika.

Reseptin ainekset
20 annosta
Täyte 1
200 g
tuorejuustoa (ruohosipuli)
1 dl
rucolaa (silputtuna)
1/2 dl
ruohosipulia (silputtuna)
Täyte 2
200 g
sulatejuustoa
2 kpl
tomaattia (hienonnettuna)
1/2 dl
tuoretta kirveliä (hienonnettuna)
2 tl
sitruunamehua
Täyte 3
200 g
tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
1/2 dl
tuoretta basilikaa (silputtuna)
1/4 dl
tomaattipyreetä
1/2 tl
mustapippuria
Vuokaan
10 kpl
vaaleaa rouheleipäviipaletta
10 kpl
ruisleipäviipaletta
Kostutus
1 1/2 dl
vettä
1 rkl
kasvisfondia
Pinnalle
200 g
tuorejuustoa (maustamaton)
10 rkl
persiljaa (silputtuna)
250 g
kirsikkatomaattia
280 g
mozzarellajuustoa (palloja)
1 dl
tuoretta basilikaa
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
mustapippuria
1/4 tl
merisuolaa

Sekoita täytteet. Kelmuta tasapohjainen (Ø 25–28 cm) vuoka. Tee moniviljaleipäviipaleista saksilla leikaten pohjakerros vuokaan. Sekoita vesi ja fondi. Kostuta leipäkerros voitelusiveltimellä puolella desillä lientä. Levitä yksi täyte leipäviipaleiden päälle.

Tee ruisleipäviipaleista seuraava kerros, kostuta ja levitä toinen täyte viipaleiden päälle. Jatka viimeisen täytteen ja leipäviipaleiden kanssa samoin niin, että viimeinen täyte on leipäviipaleiden peitossa. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna makujen tasaantua yön yli.

Levitä leivinpaperi tarjoiluvadille, kumoa voileipäkakkupohja päälle ja poista kelmu. Notkista tuorejuusto ja peitä kakun pinta ja reunat juustokerroksella. Viimeistele reunat persiljasilpulla. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois.

Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Valuta mozzarellapallot ja halkaise ne halutessasi. Asettele koristeet kakun päälle. Ripottele tomaatti-mozzarellakakulle basilikalehtiä, mustapippuria ja merisuolaa ja valuta oliiviöljy juuri ennen tarjoilua pinnalle.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt