4,2(6)
Tom kha gai – thaimaalainen kanakeitto
Laktoositon
20 min
Kookospohjainen kanakeitto on monen thaimaanmatkaajan lempiruoka. Tom kha gai -broilerikeitto vaatii hieman valmisteluja, mutta itse kypsennys sujuu viidessä minuutissa.
17.6.2016
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
4sitruunaruohon vartta
1pieni linnunsilmä chili tai 1 tavallinen punainen chili
5cm:n pala galangalin tai inkiväärin juurta
2 tlkkookosmaitoa (400 g)
1 rklpunaista thau-currytahnaa
8-10kaffirilimenlehteä
3 rklkalakastiketta
3maustamatonta broilerinfileetä
½-1limetin mehu
1pieni nippu tuoretta korianteria
Lisäksi
jasminriisiä

Murskaa sitruunaruohon varsia veitsen lappealla painaen tai lihanuijalla paukuttaen. Leikkaa varret noin 5 cm:n paloiksi.

Hienonna yksi pieni chili siemenineen. Jos haluat miedon poltteen, halkaise yksi tavallinen chili, poista siemenet sekä vaaleat kalvot ja hienonna chili.

Kuori ja raasta galangalin tai inkiväärin juuri.

Kaada kookosmaito kattilaan. Lisää kaikki mausteet, limetin mehua ja korianteria lukuun ottamatta. Keitä mausteita kookosmaidossa pari minuuttia.

Kuutioi broilerinfileet. Lisää ne liemeen, keitä noin 5 minuuttia tai kunnes liha on kypsää.

Mausta keitto limetin mehulla ja tuoreella korianterilla. Tarjoa sellaisenaan tai riisin kanssa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.