


Tom kha gai – thaimaalainen kanakeitto
20 min
Tom kha gai on monen Thaimaan-matkaajan lempiruoka. Kookospohjainen kanakeitto vaatii hieman valmisteluja, mutta itse kypsennys sujuu viidessä minuutissa.
Reseptin ainekset
4 annosta
Tom kha gai
4
sitruunaruohon vartta
1
pieni linnunsilmächili tai 1 tavallinen punainen chili
5 cm
pala galangalin tai inkiväärin juurta
2 tlk
kookosmaitoa (400 g)
1 rkl
punaista thai-currytahnaa
8-10
kaffirilimenlehteä
3 rkl
kalakastiketta
3
maustamatonta broilerinfileetä
½-1
limen mehu
1
pieni nippu tuoretta korianteria
Lisäksi
jasminriisiä
Tom kha gai – ohje:
- Murskaa sitruunaruohon varsia veitsen lappealla painaen tai lihanuijalla paukuttaen. Leikkaa varret noin 5 cm:n paloiksi.
- Hienonna yksi pieni chili siemenineen. Jos haluat miedon poltteen, halkaise yksi tavallinen chili, poista siemenet sekä vaaleat kalvot ja hienonna chili.
- Kuori ja raasta galangalin tai inkiväärin juuri.
- Kaada kookosmaito kattilaan. Lisää kaikki mausteet, limen mehua ja korianteria lukuun ottamatta. Keitä mausteita kookosmaidossa pari minuuttia.
- Kuutioi broilerinfileet. Lisää ne liemeen, keitä noin 5 minuuttia tai kunnes liha on kypsää.
- Mausta keitto limen mehulla ja tuoreella korianterilla. Tarjoa sellaisenaan tai riisin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat