Tom kha gai – thaimaalainen kanakeitto
20 min
LA

Tom kha gai – thaimaalainen kanakeitto
Kookospohjainen kanakeitto on monen thaimaanmatkaajan lempiruoka. Tom kha gai -broilerikeitto vaatii hieman valmisteluja, mutta itse kypsennys sujuu viidessä minuutissa.
Ainekset (4 annosta)
- 4sitruunaruohon vartta
- 1pieni linnunsilmä chili tai 1 tavallinen punainen chili
- 5cm:n pala galangalin tai inkiväärin juurta
- 2 tlkkookosmaitoa (400 g)
- 1 rklpunaista thau-currytahnaa
- 8-10kaffirilimenlehteä
- 3 rklkalakastiketta
- 3maustamatonta broilerinfileetä
- ½-1limetin mehu
- 1pieni nippu tuoretta korianteria
Lisäksi
- jasminriisiä
Tee näin
20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN
Murskaa sitruunaruohon varsia veitsen lappealla painaen tai lihanuijalla paukuttaen. Leikkaa varret noin 5 cm:n paloiksi.
Hienonna yksi pieni chili siemenineen. Jos haluat miedon poltteen, halkaise yksi tavallinen chili, poista siemenet sekä vaaleat kalvot ja hienonna chili.
Kuori ja raasta galangalin tai inkiväärin juuri.
Kaada kookosmaito kattilaan. Lisää kaikki mausteet, limetin mehua ja korianteria lukuun ottamatta. Keitä mausteita kookosmaidossa pari minuuttia.
Kuutioi broilerinfileet. Lisää ne liemeen, keitä noin 5 minuuttia tai kunnes liha on kypsää.
Mausta keitto limetin mehulla ja tuoreella korianterilla. Tarjoa sellaisenaan tai riisin kanssa.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3