Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tom kha gai – thaimaalainen kanakeitto

20 min

Tom kha gai on monen Thaimaan-matkaajan lempiruoka. Kookospohjainen kanakeitto vaatii hieman valmisteluja, mutta itse kypsennys sujuu viidessä minuutissa.

17.6.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
Tom kha gai
4
sitruunaruohon vartta
1
pieni linnunsilmächili tai 1 tavallinen punainen chili
5 cm
pala galangalin tai inkiväärin juurta
2 tlk
kookosmaitoa (400 g)
1 rkl
punaista thai-currytahnaa
8-10
kaffirilimenlehteä
3 rkl
kalakastiketta
3
maustamatonta broilerinfileetä
½-1
limen mehu
1
pieni nippu tuoretta korianteria
Lisäksi
jasminriisiä

Tom kha gai – ohje:

  1. Murskaa sitruunaruohon varsia veitsen lappealla painaen tai lihanuijalla paukuttaen. Leikkaa varret noin 5 cm:n paloiksi.
  2. Hienonna yksi pieni chili siemenineen. Jos haluat miedon poltteen, halkaise yksi tavallinen chili, poista siemenet sekä vaaleat kalvot ja hienonna chili.
  3. Kuori ja raasta galangalin tai inkiväärin juuri.
  4. Kaada kookosmaito kattilaan. Lisää kaikki mausteet, limen mehua ja korianteria lukuun ottamatta. Keitä mausteita kookosmaidossa pari minuuttia.
  5. Kuutioi broilerinfileet. Lisää ne liemeen, keitä noin 5 minuuttia tai kunnes liha on kypsää.
  6. Mausta keitto limen mehulla ja tuoreella korianterilla. Tarjoa sellaisenaan tai riisin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt