Maku

Tom Kha Gai (broileri-kookoskeitto)

25 min
GL
LA
MA
MU
4.5
1

Kookos miedontaa tulisen Tom Kha Gai -keiton suomalaiseen suuhun sopivaksi. Kypsästä broilerista Tom Kha Gai syntyy nopeasti.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 8 dlkanalientä
  • 400 gkookosmaitoa
  • 1 tlgalangajuurta (raastettuna)
  • 1 kplsitruunaruohoa
  • 4 kplkaffirlimetinlehteä
  • 1 kpltuoretta chiliä (paloiteltuna, siemenet poistettuna)
  • 2 rklkalakastiketta
  • 1/2 dllimettimehua
  • 400 gbroilerin rintaleikkeitä (kypsennettynä)
  • 3 kplporkkanaa
  • 2 dlkookoskermaa
  • 1/2 dltuoretta korianteria

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN5 min

Tom Kha Gai valmistuu näin:

Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Lisää kookosmaito, galangal, muutamaan osaan paloitellut sitruunaruohot, kaffirlimetinlehdet, chilit, kalakastike ja limetinmehu.

Paloittele kypsä broilerinliha suupaloiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuelti. Lisää broilerit ja porkkanat keittoon. Voit halutessasi lisätä tässä vaiheessa keittoon myös siitake- tai muita sieniä viipaloituna.

Anna Tom Kha Gai -keiton kiehua, kunnes porkkanat ovat kypsiä, noin 5 minuuttia.

Lisää kookoskerma ja hienonnettu korianteri. Kuumenna Tom Kha Gai -keitto kiehumispisteeseen ja nosta tarjolle.

MITÄ PIDIT?
4.5