Maku

Tom Kha Gai (broileri-kookoskeitto)

25 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen5 min
Kookos miedontaa tulisen Tom Kha Gai -keiton suomalaiseen suuhun sopivaksi. Kypsästä broilerista Tom Kha Gai syntyy nopeasti.
GL
LA
MA
MU
4.5
1
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

  • 8 dlkanalientä
  • 400 gkookosmaitoa
  • 1 tlgalangajuurta (raastettuna)
  • 1 kplsitruunaruohoa
  • 4 kplkaffirlimetinlehteä
  • 1 kpltuoretta chiliä (paloiteltuna, siemenet poistettuna)
  • 2 rklkalakastiketta
  • 1/2 dllimettimehua
  • 400 gbroilerin rintaleikkeitä (kypsennettynä)
  • 3 kplporkkanaa
  • 2 dlkookoskermaa
  • 1/2 dltuoretta korianteria
Tulosta

Tom Kha Gai valmistuu näin:

Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Lisää kookosmaito, galangal, muutamaan osaan paloitellut sitruunaruohot, kaffirlimetinlehdet, chilit, kalakastike ja limetinmehu.

Paloittele kypsä broilerinliha suupaloiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuelti. Lisää broilerit ja porkkanat keittoon. Voit halutessasi lisätä tässä vaiheessa keittoon myös siitake- tai muita sieniä viipaloituna.

Anna Tom Kha Gai -keiton kiehua, kunnes porkkanat ovat kypsiä, noin 5 minuuttia.

Lisää kookoskerma ja hienonnettu korianteri. Kuumenna Tom Kha Gai -keitto kiehumispisteeseen ja nosta tarjolle.

MITÄ PIDIT?
4.5
1 kommentti