


Thaimaalainen kana-kookoskeitto
25 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 5 min
Thaimaalainen kana-kookoskeitto valmistuu nopeasti kypsästä broilerista. Kookos miedontaa tulisen tom kha gai -keiton suomalaiseen suuhun sopivaksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
Thaimaalainen kana-kookoskeitto
8 dl
kanalientä
400 g
kookosmaitoa
1 tl
galangajuurta (raastettuna)
1
sitruunaruoho
4
kaffirlimen lehteä
1
tuore chili (paloiteltuna, siemenet poistettuna)
2 rkl
kalakastiketta
1/2 dl
limen mehua
400 g
broilerin rintaleikkeitä (kypsennettynä)
3
porkkanaa
2 dl
kookoskermaa
1/2 dl
tuoretta korianteria
Thaimaalainen kana-kookoskeitto – ohje:
- Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Lisää kookosmaito, galangal, muutamaan osaan paloitellut sitruunaruohot, kaffirlimen lehdet, chilit, kalakastike ja limen mehu.
- Paloittele kypsä broilerinliha suupaloiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuelti. Lisää broilerit ja porkkanat keittoon. Voit halutessasi lisätä tässä vaiheessa keittoon myös siitake- tai muita sieniä viipaloituna.
- Anna keiton kiehua, kunnes porkkanat ovat kypsiä, noin 5 minuuttia.
- Lisää kookoskerma ja hienonnettu korianteri. Kuumenna kana-kookoskeitto kiehumispisteeseen ja nosta tarjolle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat