4,5(12)
Tom Kha Gai (broileri-kookoskeitto)
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
25 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 5 min
Kookos miedontaa tulisen Tom Kha Gai -keiton suomalaiseen suuhun sopivaksi. Kypsästä broilerista Tom Kha Gai syntyy nopeasti.
Julkaistu 6.10.2014
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
8 dlkanalientä
400 gkookosmaitoa
1 tlgalangajuurta (raastettuna)
1 kplsitruunaruohoa
4 kplkaffirlimetinlehteä
1 kpltuoretta chiliä (paloiteltuna, siemenet poistettuna)
2 rklkalakastiketta
1/2 dllimettimehua
400 gbroilerin rintaleikkeitä (kypsennettynä)
3 kplporkkanaa
2 dlkookoskermaa
1/2 dltuoretta korianteria

Tom Kha Gai valmistuu näin:

Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Lisää kookosmaito, galangal, muutamaan osaan paloitellut sitruunaruohot, kaffirlimetinlehdet, chilit, kalakastike ja limetinmehu.

Paloittele kypsä broilerinliha suupaloiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuelti. Lisää broilerit ja porkkanat keittoon. Voit halutessasi lisätä tässä vaiheessa keittoon myös siitake- tai muita sieniä viipaloituna.

Anna Tom Kha Gai -keiton kiehua, kunnes porkkanat ovat kypsiä, noin 5 minuuttia.

Lisää kookoskerma ja hienonnettu korianteri. Kuumenna Tom Kha Gai -keitto kiehumispisteeseen ja nosta tarjolle.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.