Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Vohvelirauta esiin

Tofuvohvelit eli toffelit ovat ”todella helppo” iltaruoka – tofuviipaleet paistuvat vohveliraudalla herkullisen rapeiksi

15 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 10 min

Tofu saa hauskan muodon ja rapeaksi paistuneen pinnan, kun paistat tofuviipaleet vohveliraudalla. "Valmistus on todella helppoa", kiittelee testikokkimme Mika Rampa.

25.9.2024

usin tofuvillitys on täällä! Tofu on monikäyttöinen raaka-aine, josta syntyy herkullista ja proteiinirikasta ruokaa. Tofu on miedonmakuinen soijavalmiste mutta sen pariksi sopivat myös tulisemmat ja mausteisemmat maut. Kiinteän tofun lisäksi kauppojen hyllyiltä löytää usein myös pehmeää silken-tofua sekä erilaisia suikaleita, kuutioita ja muita maustettuja vaihtoehtoja.

Kuuluipa tofu vakiorepertuaariisi tai tutustut siihen vasta ensi kertaa, kokeile hauskoja tofuvohveleita! Ajatus on yksinkertainen: tarvitset palan tofua, sipaisun öljyä ja toimivan, kuuman vohveliraudan.

Tofuvohveleiden – tai pikemminkin toffeleiden – jujuna on paistaa tofuviipaleet rapeaksi kuumalla vohveliraudalla.

– Tofu saa hauskan muodon ja rapeaksi paistuneen pinnan, kun vohvelirautaa painaa paistumisen aikana. Paistumisesta lähtee hauska ääni. Voisi todeta, että jos paistumisesta ei lähde ääntä, ei todennäköisesti paina vohvelirautaa tarpeeksi kovaa kiinni, testikokkimme Mika Rampa kertoo.

Tällöin tofusta myös poistuu ylimääräistä nestettä. Parasta on, että tofu paistuu tasaisesti samaan aikaan molemmilta puolilta.

– Vohveleiden valmistus oli todella helppoa, Rampa kiittelee.

Sekoita tofuvohvelien dippailuun maukas aasialaistyylinen kastike maapähkinävoista, limestä ja soijakastikkeesta ja tarjoa raikkaan salaatin tai keitetyn riisin kanssa.

Reseptin ainekset
4 vohvelia
1 pkt (300 g)
tofua (esim. kylmäsavustettua)
rypsiöljyä (paistamiseen)
suolaa
mustapippuria
Kastike
1/2
mieto chili
1
kevätsipulinvarsi
2 rkl
soijakastiketta
2 rkl
limenmehua
1 rkl
maapähkinävoita
1 tl
seesaminsiemeniä

Tofuvohvelit – ohje:

  1. Leikkaa tofupala neljäksi viipaleeksi ja painele pinnat kuiviksi talouspaperilla.
  2. Sivele öljyä tofuviipaleiden pintaan molemmin puolin ja paista vohveliraudalla rapeiksi. Paina vohvelirautaa paistamisen aikana, jotta ylimääräinen neste poistuu tofusta. Mausta vohvelit halutessasi suolalla ja mustapippurilla.
  3. Valmista kastike. Hienonna chili ja kevätsipuli. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset kulhossa.
  4. Tarjoa tofuvohvelit raikkaan salaatin ja kastikkeen kanssa.

Vinkki!

Kokoa tofuvohveleiden kaveriksi salaatti esimerkiksi suikaloidusta porkkanasta, kaalista, kevätsipulista ja korianterista. Voit maustaa salaatin kevyesti myös seesamiöljyllä, limenmehulla ja suolalla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt