Tofunugetit – rapeat kasvisnugetit hurmaavat niin lapset kuin aikuisetkin
4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
4 h Tofunugetit muistuttavat kananugetteja, mutta ovat täysin vegaanisia! Rapsakan rakenteen salaisuus piilee tofun pakastamisessa. Varsinainen kokkaaminen on niin vaivatonta, että teet näitä suupaloja toistekin.
GL
VE
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.1.2020

Tofunugetit – rapeat kasvisnugetit hurmaavat niin lapset kuin aikuisetkin
Ainekset (4 annosta)
Tofunugetit
- 300 gmarinoitua tofua
- 1 dlmaissitärkkelystä (Maizena)
- 1 dlgluteenittomia kaurajauhoja
- 3 rklravintohiivahiutaleita
- 1 tlsuolaa
- 1 rklsokeria
- ½ tlsavupaprikajauhetta
- ¼ tlchilijauhetta
- ¼ tlmustapippuria
Paistaminen
- ½ dlrypsiöljyä
Tarjoilu
- 1lime (lohkoina)
- 1 dlmajoneesia
- 2 tlruohosipulia
Tofunugetit valmistetaan näin:
- Pakasta tofua vähintään neljä tuntia. Anna sulaa. Puristele ylimääräiset nesteet tofusta talouspapereihin.
- Mittaa kulhoon maissitärkkelys. Sekoita toisessa kulhossa kaurajauhot, ravintohiivahiutaleet, suola, sokeri, paprika, chili ja pippuri.
- Murra tofu sormin nugeteiksi. Pyörittele ne ensin maizenassa ja sitten kaurajauhoseoksessa.
- Kuumenna pannulla öljyä ja paista nugetit joka puolelta rapeiksi.
Vinkki!
Rapeat suupalat maistuvat sellaisenaan majoneesin kanssa, mutta sopivat mainiosti myös salaatteihin, tortillojen täytteeksi tai perunamuusin kaveriksi.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4