Padan täydeltä puhtia! Lämmittävä tofu-bataattikorma valmistuu näppärästi arkenakin
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minTofu-bataattikorma höystetään ruokaisaksi paistetulla tofulla ja rikastetaan ravinteikkaalla mustakaalilla. Kookoskermaisessa kastikkeessa on juuri sopivasti tulisuutta.
MU
GL
KA
4.5
Kuvat
Julkaistu 7.1.2022

Padan täydeltä puhtia! Lämmittävä tofu-bataattikorma valmistuu näppärästi arkenakin
Reseptin ainekset (4 annosta)
Kormakastike
- 300 gbataattia
- 1sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1 prk (250 ml)kookoskermaa
- 400 gpaseerattua tomaattia
- ½ rklraastettua inkivääriä
- 1 rklcurryjauhetta
- 1 rklkorianteria
- ½ tlchilihiutaleita
- 1 rklsokeria
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
Mustakaali-tofupaistos
- 100 gmustakaalia (tai lehtikaalia)
- 1 pkt (300 g)marinoitua tofua (esim. Jalotofu)
- 1 rklrypsiöljyä
- ¼ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
Lisäksi
- 3 rklkurpitsansiemeniä
- 2 dlmaustamatonta jogurttia
- 1 dlmangochutneyta
Tofu-bataattikorma valmistuu näin:
- Kuori ja paloittele bataatti. Kuori ja hienonna sipulit. Laita kasvikset uunivuokaan tai -pataan. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Sekoita kookoskerma, paseerattu tomaatti ja mausteet keskenään.
- Ota vuoka uunista ja kaada kastike kasvisten päälle. Jatka kypsennystä uunissa vielä 15 minuuttia.
- Paahda kurpitsansiemenet kuivalla kuumalla pannulla ja siirrä sivuun.
- Poista mustakaaleista kova lehtiruoti ja hienonna lehdet. Kuumenna öljy pannulla ja lisää tofukuutiot. Paista käännellen, kunnes ne saavat väriä. Lisää mustakaali ja jatka paistamista, kunnes kaali pehmenee. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Ota korma uunista ja viimeistele se mustakaali-tofupaistoksella ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä. Tarjoa tofu-bataattikorma maustamattoman jogurtin ja mangochutneyn sekä esimerkiksi basmatiriisin kanssa.

Palak paneer
Kotivinkki

Aloo gobi – peruna-kukkakaalicurry
Maku

Intialainen sieni-perunacurry
Maku

Jogurttinen naanleipä
Maku

Hanna Hurtan juustoton versio intialaisesta suosikkiruoasta – ruokabloggaajan palak paneer valmistetaan kaurapalasta
Maku

Intialainen myskikurpitsapata – mausteinen uuniruoka on nappivalinta syksyn ruokalistalle
Maku

Punajuuripata on kasvisruokien kermaa! Värikäs kulhoruoka viimeistellään mantelipestolla
Kotivinkki

Halloumi meni viuhkaksi! Rapea paprika-halloumipaistos saa lisää ruokaisuutta linsseistä
Maku