4,5(2)
Padan täydeltä puhtia! Lämmittävä tofu-bataattikorma valmistuu näppärästi arkenakin
Munaton
Gluteeniton
Kasvis
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Tofu-bataattikorma höystetään ruokaisaksi paistetulla tofulla ja rikastetaan ravinteikkaalla mustakaalilla. Kookoskermaisessa kastikkeessa on juuri sopivasti tulisuutta.
7.1.2022
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Kormakastike
300 gbataattia
1sipuli
2valkosipulinkynttä
1 prk (250 ml)kookoskermaa
400 gpaseerattua tomaattia
½ rklraastettua inkivääriä
1 rklcurryjauhetta
1 rklkorianteria
½ tlchilihiutaleita
1 rklsokeria
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Mustakaali-tofupaistos
100 gmustakaalia (tai lehtikaalia)
1 pkt (300 g)marinoitua tofua (esim. Jalotofu)
1 rklrypsiöljyä
¼ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
Lisäksi
3 rklkurpitsansiemeniä
2 dlmaustamatonta jogurttia
1 dlmangochutneyta

Tofu-bataattikorma valmistuu näin:

  1. Kuori ja paloittele bataatti. Kuori ja hienonna sipulit. Laita kasvikset uunivuokaan tai -pataan. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Sekoita kookoskerma, paseerattu tomaatti ja mausteet keskenään.
  2. Ota vuoka uunista ja kaada kastike kasvisten päälle. Jatka kypsennystä uunissa vielä 15 minuuttia.
  3. Paahda kurpitsansiemenet kuivalla kuumalla pannulla ja siirrä sivuun.
  4. Poista mustakaaleista kova lehtiruoti ja hienonna lehdet. Kuumenna öljy pannulla ja lisää tofukuutiot. Paista käännellen, kunnes ne saavat väriä. Lisää mustakaali ja jatka paistamista, kunnes kaali pehmenee. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Ota korma uunista ja viimeistele se mustakaali-tofupaistoksella ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä. Tarjoa tofu-bataattikorma maustamattoman jogurtin ja mangochutneyn sekä esimerkiksi basmatiriisin kanssa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo