Maku

Tofu

30 min
4
0

Tofu

GL
KA
LA
MA
MU
0
4
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 30 dlsoijajuomaa
  • 5 dlsoijajogurttia (maustamaton)
  • 3/4 dlomenaviinetikkaa
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Mittaa soijajuoma isoon, mielellään teflonpinnoitettuun kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Hämmennä seosta koko ajan, sillä se tarttuu pohjaan helposti.

Sekoita soijajogurtin joukkoon etikka tai sitruunamehu ja lisää seos kattilaan. Nosta lämpötila lähelle kiehumispistettä,mutta älä keitä.Anna juustomassan saostua rauhassa 5–10 minuuttia. Kerää sitten syntynyt juustomassa reikäkauhalla sideharsolla vuorattuun siivilään tai juustomuottiin. Mausta massa suolalla ja sekoittele tasaiseksi.

Käännä sideharson liepeet juuston päälle, aseta päälle kevyt paino ja pane jääkaappiin valumaan vähintään pariksi tunniksi. Painoksi käy esimerkiksi vedellä täytetty, tiiviisti suljettu pakastepussi. Saat ohjeesta noin 850 g kiinteää tofua.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä