Maku

Tofu

2 h 30 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4
0

Tofu on mainio proteiinin ja raudan lähde. Itse tehdyn tofun valmistus aloitetaan yleensä liottamalla soijapapuja, mutta voit hyvin oikaista ja käyttää valmista soijajuomaa. Käytä yli jäänyt neste vaikka pataleipätaikinaan.
Tulosta
Kuvat Martti Leppä

Ainekset (noin 850 g kiinteää tofua)

  • 3 lmaustamatonta soijajuomaa
  • 5 dlmaustamatonta soijajogurttia
  • 3/4 dlomenaviinietikkaa (tai sitruunamehua)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 dltuoretta korianteria

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Mittaa soijajuoma isoon, mielellään teflonpinnoitettuun kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Hämmennä seosta koko ajan, sillä se tarttuu pohjaan helposti.

Sekoita soijajogurtin joukkoon etikka tai sitruunamehu ja lisää seos kattilaan. Nosta lämpötila lähelle kiehumispistettä, mutta älä keitä. Anna juustomassan saostua rauhassa noin 10 minuuttia.

Kerää syntynyt juustomassa reikäkauhalla sideharsolla vuorattuun siivilään tai juustomuottiin. Mausta massa suolalla ja halutessasi yrteillä ja sekoita tasaiseksi.

Käännä sideharson liepeet juuston päälle, aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi lautanen, ja pane tofumassa jääkaappiin valumaan vähintään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Tofu säilyy jääkaapissa pari päivää kelmulla peitettynä tai viikon tiiviissä rasiassa upotettuna keitettyyn, jäähdytettyyn veteen.

MITÄ PIDIT?
4