Kotivinkki

Tillinäkkäri

0
0

Tillinäkkäri

Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 5 dlmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 2 rklhunajaa
  • 500 gruisjauhoja
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklkuivattua tilliä
  • 1 rklsuolaa
  • 1 tlsoodaa
  • (seesaminsiemeniä)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää maitoon murennettu hiiva ja hunaja.

2. Sekoita ruisjauhoihin vehnäjauhot, tilli, suola ja sooda. Lisää jauhoseos maidon joukkoon. Alusta taikina huolella.

3. Peitä taikina liinalla ja nosta se pariksi tunniksi viileään.

4. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ajele levy ruutukaulimella.

5. Ota taikinasta paloja ympyrämuotilla tai leikkaa se suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Nosta palat leivinpaperille uunipellille.

6. Pirskota palojen päälle hieman vettä ja koristele ne halutessasi seesaminsiemenillä.

7. Paista leipiä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat kuivia ja kovia ja saaneet kauniin paistovärin. Anna leipien jäähtyä ritilällä.
 

Vinkki!

Mausta leivät tillin sijaan puolukalla. Lisää lämpimään maitoon hiivan ja hunajan kanssa 3–4 ruokalusikallista kuivattua puolukkajauhetta- tai rouhetta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä