Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tillikakku on vaivaton vaihtoehto voileipäkakulle – tuunaa koristeilla kala- tai vegeversioksi!

4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min

Simppelisti maustettu, raikas tillikakku antaa mahdollisuudet moneen. Jos haluat kakusta kalattoman, murusta päälle fetajuustoa tai korista siivuilla savunmakuista porkkanasäilykettä, esimerkiksi Kalavaleen Savu ja suola -porkkanasäilykettä.

3.8.2023
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Pohja
200 g
hapankorppuja
75 g
voita
Täyte
4
liivatelehteä
1 rku
tilliä
1 pieni
punasipuli
4 dl
kermaviiliä
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
3 rkl
limenmehua
Viimeistelyyn
½ rku
tilliä
esimerkiksi kylmäsavulohta, mätiä tai vegaanista merilevävalmistetta (Cavi-art) ja retiisejä

Tillikakku – ohje:

  1. Pingota pala leivinpaperia irtopohjavuoan (ø 20–22 cm) reunan ja pohjan väliin. Murskaa hapankorput monitoimikoneessa tai kaulimella vahvaan pakastuspussiin pakattuna. Sulata voi ja sekoita korppumurskaan. Painele seos tiiviiksi kerrokseksi vuoan pohjalle.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 15 minuutiksi.
  3. Hienonna tilli ja sipuli isoon kulhoon. Lisää joukkoon kermaviili, tuorejuusto, suola ja pippuri, ja sekoita tasaiseksi.
  4. Purista limenmehu pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja sekoita joukkoon valutetut liivatelehdet. Anna jäähtyä muutaman minuutin ajan ja kaada liivateseos sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Tasoita pinta ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
  5. Irrota kakku tarjoiluvadille ja koristele pinta tillillä ja haluamillasi päällisillä.

Vinkki!

Yksi kakku riittää moneen makuun, kun leikkaat sen leivoksiksi ja päällystät pala kerrallaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt