


Tikka Masala
Tikka Masala on intialainen, tavallisesti kanasta valmistettava ruoka, joka tarjoillaan mausteisessa tomaatti-jogurttikastikkeessa. Kokeile Tikka Masalaa naan-leivän ja riisin kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
Tikka Masala
4
kanan rintafilettä
1
tuore punainen chili
1
tuore vihreä chili
4
valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
1
sipuli (silputtuna)
1 tl
jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
inkivääriä (jauhettuna)
1 tl
kanelia (jauhettua)
1 tl
chilijauhetta
1 puntti
tuoretta korianteria
2 rkl
tomaattipyreetä
200 g
tomaattimurskaa
2 dl
maustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
Lisäksi
suolaa, pippuria ja öljyä
Tikka Masala – ohje:
- Lämmitä pannu kuumaksi. Lisää tilkka öljyä ja freesaa sipulit, chilit ja mausteseos.
- Sekoita ainekset kunnolla sekaisin, lisää tomaattipyre ja murska. Freesaa vielä hetki ja nosta seos sivuun odottamaan.
- Lisää pannulle uusi tilkka öljyä ja ruskista kanan rintafileet. Kun kanan palat ovat saaneet väriä, lisää aiemmin freesattu sipuli-mausteseos. Sekoita kunnolla sekaisin
- Lisää vielä jogurtti ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 min.
- Tarjoa Tikka Masala naan-leivän ja riisin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat