


Tiikerikakkupalat on tuttu kuivakakkuklassikko mokkapaloista tutussa muodossa
1 h 0 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 25 min
Tiikerikakkupalat ovat ihanan mehevät porkkanaraasteen ansiosta. Pellillinen tiikerikakkua saa pinnalleen mokkapaloista tutun kuorrutuksen, johon inkivääri antaa sopivan raikkaan potkun.
Reseptin ainekset
12 annosta
Tiikerikakkupalojen pohja
250 g
voita
2 dl
sokeria
3
munaa
1 1/2 dl
kevytmaitoa
4 1/2 dl
erikoisvehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
3
porkkanaa (raastettuna noin 300 g)
Lisäksi puolikkaaseen taikinaan
3 rkl
kaakaojauhetta
3 rkl
kevytmaitoa
Tiikerikakkupalojen kuorrutus
50 g
voita
1/2 dl
inkiväärishottia
4 dl
tomusokeria
1/2 dl
kaakaojauhetta
Tiikerikakkupalat – ohje:
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon maito. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Lisää porkkanaraaste ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Ota puolet kakkutaikinasta toiseen kulhoon. Lisää sekaan kaakaojauhe ja maito. Sekoita hyvin.
- Levitä voidellun uunivuoan (25 cm × 35 cm) pohjalle leivinpaperi. Lisää vuokaan molempia kakkutaikinoita raidoittain ja sekoita hieman esimerkiksi lusikalla.
- Tasoita pinta ja paista kakkua 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Jäähdytä pohja huoneenlämpöiseksi ja kumoa leikkuulaudalle.
- Valmista täyte kuumentamalla kattilassa voi ja inkiväärishotti. Lisää joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi ja kaada kuorrutus pohjan päälle. Anna jähmettyä ja leikkaa tiikerikakku paloiksi.
Vinkit!
- Voit tehdä inkiväärishotin itse sekoittamalla 2 ruokalusikalliseen limemehua 2 rkl hienoksi raastettua tuoretta inkivääriä.
- Kokeile myös ikisuosittua perinteisen tiikerikakun ohjetta!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
