Maku

Tiikerikakkupalat on tuttu kuivakakkuklassikko mokkapaloista tutussa muodossa

1 h
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
25 min
Tiikerikakkupalat ovat ihanan mehevät porkkanaraasteen ansiosta. Pellillinen tiikerikakkua saa pinnalleen mokkapaloista tutun kuorrutuksen, johon inkivääri antaa sopivan raikkaan potkun.
3.2
5
Julkaistu: 30.7.2019


Ainekset (12 annosta)

Tiikerikakkupalojen pohja

  • 250 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 3munaa
  • 1 1/2 dlkevytmaitoa
  • 4 1/2 dlerikoisvehnäjauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 3porkkanaa (raastettuna noin 300 g)

Lisäksi puolikkaaseen taikinaan

  • 3 rklkaakaojauhetta
  • 3 rklkevytmaitoa

Tiikerikakkupalojen kuorrutus

  • 50 gvoita
  • 1/2 dlinkiväärishottia
  • 4 dltomusokeria
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
Tulosta

Tiikerikakkupalat leivotaan näin:

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon maito. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Lisää porkkanaraaste ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  2. Ota puolet kakkutaikinasta toiseen kulhoon. Lisää sekaan kaakaojauhe ja maito. Sekoita hyvin.
  3. Levitä voidellun uunivuoan (25 cm x 35 cm) pohjalle leivinpaperi. Lisää vuokaan molempia kakkutaikinoita raidoittain ja sekoita hieman esimerkiksi lusikalla.
  4. Tasoita pinta ja paista kakkua 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  5. Jäähdytä pohja huoneenlämpöiseksi ja kumoa leikkuulaudalle.
  6. Valmista täyte kuumentamalla kattilassa voi ja inkiväärishotti. Lisää joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi ja kaada kuorrutus pohjan päälle. Anna jähmettyä ja leikkaa tiikerikakku paloiksi.

Vinkki!

Voit tehdä inkiväärishotin itse sekoittamalla 2 ruokalusikalliseen limemehua 2 rkl hienoksi raastettua tuoretta inkivääriä.

5 kommenttia