Kotivinkki

Kääretorttu pukeutuu raitaan! Tiikerikakkukääretortun sylistä paljastuu makoisaa appelsiinimarmeladia ja suklaista tuorejuustoa

1 h 28 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 8 min
Pirteä kääretorttu ja nostalginen tiikerikakku samassa rullassa – mikäs sen maistuvampaa! Tiikerikakkukääretorttu valmistuu kahdesta eri taikinasta. Täytteessä maistuvat suklaa ja appelsiini. Katso resepti!
4.1
2
Julkaistu: 6.10.2022


Reseptin ainekset (12 annosta)

  • 4munaa
  • 1½ dlsokeria

Vaalea taikina

  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 2 rklperunajauhoja
  • ½ tlleivinjauhetta

Tumma taikina

  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 2 rkltummaa kaakaojauhetta
  • 1 rklperunajauhoja
  • ½ tlleivinjauhetta

Täyte

  • 150 gmaitosuklaata tai appelsiinikrokanttisuklaata
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1½ dlappelsiinimarmeladia
Tulosta

Tiikerikakkukääretorttu – ohje:

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Jaa vaahto puoliksi kahteen kulhoon.
  2. Sekoita toiseen vaalea jauhoseos ja toiseen tumma jauhoseos. Lusikoi taikinat nokareina leivinpaperin päälle pellille niin, että vaaleaa ja tummaa taikinaa on tasaisesti pellillä. Tasoita pinta ja vedä lastalla niin, että taikinat sekoittuvat raidoiksi.
  3. Paista pohjaa 225 asteessa uunin keski­tasolla 7–8 minuuttia.
  4. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi. Anna jäähtyä.
  5. Valmista täyte. Sulata suklaa mikrossa. Sekoita tuorejuusto sulatetun suklaan sekaan. Vaahdota kerma ja yhdistä se suklaa-tuorejuustoseokseen.
  6. Levitä appelsiinimarmeladia ensin kerros levylle ja suklaatäyte sen päälle. Kääri torttu rullalle. Anna tiikerikakkukääretortun tekeytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoamista.

Mitä tykkäsit reseptistä? Kerro kommenteissa!

2 kommenttia