


Kääretorttu pukeutuu raitaan! Tiikerikakkukääretorttu täytetään appelsiinimarmeladilla ja suklaisella tuorejuustolla
1 h 28 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 8 min
Pirteä kääretorttu ja nostalginen tiikerikakku samassa rullassa – mikäs sen maistuvampaa! Tiikerikakkukääretorttu valmistuu kahdesta eri taikinasta. Täytteessä maistuvat suklaa ja appelsiini. Katso resepti!
Reseptin ainekset
12 annosta
4
munaa
1½ dl
sokeria
Vaalea taikina
3 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
perunajauhoja
½ tl
leivinjauhetta
Tumma taikina
2 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
tummaa kaakaojauhetta
1 rkl
perunajauhoja
½ tl
leivinjauhetta
Täyte
150 g
maitosuklaata tai appelsiinikrokanttisuklaata
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
kuohukermaa
1½ dl
appelsiinimarmeladia
Tiikerikakkukääretorttu – ohje:
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Jaa vaahto puoliksi kahteen kulhoon.
- Sekoita toiseen vaalea jauhoseos ja toiseen tumma jauhoseos. Lusikoi taikinat nokareina leivinpaperin päälle pellille niin, että vaaleaa ja tummaa taikinaa on tasaisesti pellillä. Tasoita pinta ja vedä lastalla niin, että taikinat sekoittuvat raidoiksi.
- Paista pohjaa 225 asteessa uunin keskitasolla 7–8 minuuttia.
- Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi. Anna jäähtyä.
- Valmista täyte. Sulata suklaa mikrossa. Sekoita tuorejuusto sulatetun suklaan sekaan. Vaahdota kerma ja yhdistä se suklaa-tuorejuustoseokseen.
- Levitä appelsiinimarmeladia ensin kerros levylle ja suklaatäyte sen päälle. Kääri torttu rullalle. Anna tiikerikakkukääretortun tekeytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoamista.
Vinkki!
Kokeile myös ikisuosittua perinteisen tiikerikakun ohjetta. "Vihdoin ohje, jolla tuli mehevä, kostea kuivakakku. Suosittelen", kehuu lukija reseptiämme.
Mitä tykkäsit reseptistä? Kerro kommenteissa!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
