Maku

Thaimummon kaalipyörykät – nämä pallerot katoavat parempiin suihin suoraan pelliltä!

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Reilu kaalilisä sekä pyörykkätaikinaan sekoitettu chili, currytahna ja lime nostavat perinteiset lihapyörykät uudelle tasolle. Thaimummon kaalipyöryköitä kannattaa tehdä heti tuplasatsi!
GL
MA
MU
3.7
0
Julkaistu: 31.10.2022


Reseptin ainekset (noin 16 kpl)

  • 500 gkeräkaalia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1punainen chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 gnauta-sikajauhelihaa
  • 3 rklvihreää currytahnaa
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 1limen kuoriraaste ja mehu
Tulosta

Thaimummon kaalipyörykät – ohje:

  1. Hienonna kaali veitsellä tai monitoimikoneen leikkuuterällä. Paista kaalia paistinpannulla öljyssä, kunnes kaali on hieman pehmentynyt ja saanut vähän väriä. Kaada kaali kulhoon ja anna jäähtyä.
  2. Halkaise chili, poista siemenet ja kalvot ja hienonna se. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Lisää jauheliha, currytahna, chili, valkosipuli, soija sekä raastettu limenkuori ja -mehu kaalin joukkoon. Sekoita huolellisesti, jotta mausteet ja liha sekoittuvat tasaisesti.
  4. Muotoile suurehkoja pyöryköitä kostutetuin tai öljytyin käsin leivinpaperin päälle pellille.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes pyörykät ovat kypsiä. Tarjoa kaalipyörykät nuudeleiden tai riisin kanssa.

Vinkki!

Thaimummon kaalipyörykät ovat uusi versio supersuosituista helpoista kaalipyöryköistä, joiden reseptin klikkaamalla tästä. Joko olet maistanut?

Kommentoi »