Thaimaalaiset haukipullat – chilin, inkiväärin ja limen maustamat lempparipyörykät tarjotaan dipin kanssa
30 min
Hauki sopii täydellisesti thaimausteilla raikkaiksi viritettyihin pyöryköihin. Hommaa helpottaa monitoimikone, jolla jauhat ruotoisen hauen syötävän sileäksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
nahatonta haukifileetä
½
pieni chili
1
pieni valkosipulinkynsi
2 rkl
inkivääriä raastettuna
½ dl
korianteria hienonnettuna
1 rkl
limenmehua
1
muna
1 tl
suolaa
Lisäksi
voita tai margariinia paistamiseen
Chilidippi
1½ dl
majoneesia
2 tl
rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä
Thaimaalaiset haukipullat – ohje:
- Jauha haukifileet hienoksi monitoimikoneella.
- Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
- Sekoita kaikki haukipullien ainekset kulhossa.
- Muotoile taikinasta noin 12 pyörykkää.
- Paista pyöryköitä paistinpannulla rasvassa 6–8 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Voit kypsentää pyörykät myös 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
- Sekoita dipin ainekset kulhossa. Tarjoa dippi pyöryköiden kanssa.

Vinkki!
Pyöryköihin sopii hauen sijaan myös mikä tahansa muu vaalea kotimainen kala.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat