Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Thaimaalaiset haukipullat – chilin, inkiväärin ja limen maustamat lempparipyörykät tarjotaan dipin kanssa

30 min

Hauki sopii täydellisesti thaimausteilla raikkaiksi viritettyihin pyöryköihin. Hommaa helpottaa monitoimikone, jolla jauhat ruotoisen hauen syötävän sileäksi.

12.3.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
nahatonta haukifileetä
½
pieni chili
1
pieni valkosipulinkynsi
2 rkl
inkivääriä raastettuna
½ dl
korianteria hienonnettuna
1 rkl
limenmehua
1
muna
1 tl
suolaa
Lisäksi
voita tai margariinia paistamiseen
Chilidippi
1½ dl
majoneesia
2 tl
rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä

Thaimaalaiset haukipullat – ohje:

  1. Jauha haukifileet hienoksi monitoimikoneella.
  2. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  3. Sekoita kaikki haukipullien ainekset kulhossa.
  4. Muotoile taikinasta noin 12 pyörykkää.
  5. Paista pyöryköitä paistinpannulla rasvassa 6–8 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Voit kypsentää pyörykät myös 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
  6. Sekoita dipin ainekset kulhossa. Tarjoa dippi pyöryköiden kanssa.
Thaimalaiset haukipullat

Vinkki!

Pyöryköihin sopii hauen sijaan myös mikä tahansa muu vaalea kotimainen kala.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt