Thai-kaalisalaattiin tulee himo! ”Pakko saada säännöllisin väliajoin”, ruokatoimittaja hehkuttaa
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
”Thai-kaalisalaatti on terveellinen mättöruoka, jota on pakko saada säännöllisin väliajoin. Raaka-ainelistan pituuskaan ei haittaa, kun salaatin valmistaa viikonlopun kynnyksellä”, ruokatoimittaja Suvi Rüster kertoo. Broilerinjauheliha tuo ruokaisuutta, mutta jättämällä sen pois saat monipuolisen lisukesalaatin.

Reseptin ainekset 4 annosta
300 gbroilerin- tai kalkkunanjauhelihaa
1 rklrypsiöljyä
½ tl suolaa
1pieni varhaiskaali
1suippopaprika
½kurkkua
1porkkana
1 rku korianteria
1 rku vahvaa minttua
1punainen chili (keskivahva)
1valkosipulinkynsi
1sitruunaruoho
2limen mehu
1–2 rkl seesaminsiemenöljyä
1½ rkl kalakastiketta
(suolapähkinöitä)
Ravistettu thai-kaalisalaatti – ohje:
- Kypsennä jauheliha öljyssä paistinpannulla. Mausta suolalla.
- Halkaise kaali, huuhtele ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja halkaise paprika, poista kanta ja siemenet, leikkaa suikaleiksi. Huuhtele ja viipaloi kurkku.
- Kuori porkkana, ja leikkaa suikaleiksi kuorima- tai julienneveitsellä. Hienonna yrtit ja chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele sitruunaruoho, poista pari kuivaa kuorikerrosta, leikkaa noin viiden sentin pätkä ohuiksi viipaleiksi.
- Sekoita kaikki salaatin ainekset isossa kulhossa. Peitä kulho kannella tai tiukasti keittiöpyyhkeellä. Ravistele kunnolla sekaisin. Kaada salaatti tarjoiluvadille. Viimeistele halutessasi suolapähkinöillä.
Vinkki!
Kokeile myös maukkaana lisukesalaattina jättämällä jauheliha pois.
Suvi Rüster
44-vuotias ruokatoimittaja ideoi ja tuottaa reseptejä lehdille ja yrityksille. Julkaissut kaksi ruokakirjaa: Täydellinen ohje (Bonnier 2012) ja Suomen lasten kotiruoka (Otava 2018). Asuu Porvoossa 8-vuotiaan Lenni-poikansa ja miehensä Juhanan kanssa.