Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Texmex-piirakka

50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min

Texmex-piirakka valmistuu jauhelihakastikkeen rippeistä. Tacomausteella, pavuilla ja valkosipulilla viimeistelty täyte antaa jauhelihasoosille uuden elämän.

20.11.2013
Reseptin ainekset
8 annosta
150 g
voita
3 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
2 dl
keitettyä porkkanaa (tai kukkakaalia soseutettuna)
Täyte
4 dl
jauhelihakastiketta
40 g
mausteseosta (Taco)
200 g
ruskeita papuja suolaliemessä
3
valkosipulinkynttä (murskattuna)
1 dl
ruokakermaa
2
munaa
100 g
juustoa (raastettuna)

Texmex-piirakka – ohje:

  1. Nypi rasva, jauhot ja suola kulhossa murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää kasvissose ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Suojaa taikina kelmulla ja siirrä jääkaappiin jähmettymään noin 1/2 tunniksi.
  3. Sekoita jauhelihakastikkeen joukkoon tacomauste, valutetut pavut ja valkosipuli. Sekoita ruokakerma ja munat keskenään.
  4. Taputtele taikina pyöreän piirasvuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  5. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  6. Levitä jauhelihaseos pohjalle ja ripottele juustoraaste sen pinnalle.
  7. Kaada lopuksi kerma-munaseos piiraan päälle.
  8. Paista texmex-piirakkaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta ruskistunut hieman.

Vinkki!

Voit kätkeä yli jääneen jauhelihakastikkeen myös pizzan päälle yrteillä maustettuna, lämpimien voileipien täytteeksi tai erilaisiin paistoksiin, kuten lasagneen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt