Maku

Texmex-piirakka

50 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
Majaileeko jääkaapissa keitettyä porkkanaa ja jauhelihakastikkeen rippeet? Niistä syntyy tämän päivän illallinen eli maukas texmex-piirakka. Tacomausteella, pavuilla ja valkosipulilla viimeistelty täyte antaa jauhelihasoosille uuden elämän.
3.7
0
Julkaistu 20.11.2013


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 150 gvoita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 dlkeitettyä porkkanaa (tai kukkakaalia soseutettuna)

Täyte

  • 4 dljauhelihakastiketta
  • 40 gmausteseosta (Taco)
  • 200 gruskeita papuja suolaliemessä
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1 dlruokakermaa
  • 2 kplmunaa
  • 100 gjuustoa (raastettuna)
Tulosta

Nypi rasva, jauhot ja suola kulhossa murumaiseksi seokseksi.

Lisää kasvissose ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Suojaa taikina kelmulla ja siirrä jääkaappiin jähmettymään noin 1/2 tunniksi.

Sekoita jauhelihakastikkeen joukkoon taco-mauste, valutetut pavut ja valkosipuli. Sekoita ruokakerma ja munat keskenään.

Taputtele taikina pyöreän piirasvuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Levitä jauhelihaseos pohjalle ja ripottele juustoraaste sen pinnalle.

Kaada lopuksi kerma-munaseos piiraan päälle.

Paista texmex-piirakkaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta ruskistunut hieman.

*Voit kätkeä yli jääneen jauhelihakastikkeen myös pizzan päälle yrteillä maustettuna, lämpimien voileipien täytteeksi tai erilaisiin paistoksiin, kuten lasagneen.

Kommentoi »