Maku

Texmex-piirakka

50 min
3.7
0

Texmex-piirakka

Majaileeko jääkaapissa keitettyä porkkanaa ja jauhelihakastikkeen rippeet? Niistä syntyy tämän päivän illallinen eli maukas texmex-piirakka. Tacomausteella, pavuilla ja valkosipulilla viimeistelty täyte antaa jauhelihasoosille uuden elämän.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 150 gvoita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 dlkeitettyä porkkanaa (tai kukkakaalia soseutettuna)

Täyte

  • 4 dljauhelihakastiketta
  • 40 gmausteseosta (Taco)
  • 200 gruskeita papuja suolaliemessä
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1 dlruokakermaa
  • 2 kplmunaa
  • 100 gjuustoa (raastettuna)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Nypi rasva, jauhot ja suola kulhossa murumaiseksi seokseksi.

Lisää kasvissose ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Suojaa taikina kelmulla ja siirrä jääkaappiin jähmettymään noin 1/2 tunniksi.

Sekoita jauhelihakastikkeen joukkoon taco-mauste, valutetut pavut ja valkosipuli. Sekoita ruokakerma ja munat keskenään.

Taputtele taikina pyöreän piirasvuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Levitä jauhelihaseos pohjalle ja ripottele juustoraaste sen pinnalle.

Kaada lopuksi kerma-munaseos piiraan päälle.

Paista texmex-piirakkaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta ruskistunut hieman.

*Voit kätkeä yli jääneen jauhelihakastikkeen myös pizzan päälle yrteillä maustettuna, lämpimien voileipien täytteeksi tai erilaisiin paistoksiin, kuten lasagneen.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä