


Klassikko uusiksi
Täytetyt suippopaprikat – nostalgiaherkun uusi versio muhii kermassa meheväksi
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Täytetyt paprikat ovat kasariruokaklassikko. Täällä vuosikymmenellä paprika on suippo ja täyte ravintolatasoinen ja tehdään kalasta.
Reseptin ainekset
4 annosta
4
suippopaprikaa
1 rku
lehtipersiljaa
½
sitruunan mehu
300 g
vaaleaa kalaa fileinä
100 g
kylmäsavulohta
2
munaa
½ dl
kermaa
1 tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria
Kastike
1½ dl
kermaa
½
kasvisliemikuutio
2
laakerinlehteä
½ tl
paprikajauhetta
Täytetyt suippopaprikat kermakastikkeessa – ohje:
- Leikkaa paprikoista kannat irti ja poista siemenet sekä kannoista että paprikoiden sisältä. Säästä kantapalat. Hienonna persilja ja purista sitruunan mehu. Leikkaa kalafileet ruodottomiksi ja nahattomiksi. Suikaloi fileet ja savukala. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset kahteen astiaan.
- Laita kalat monitoimikoneen kulhoon ja jauha suikaleet hienoksi tahnaksi. Anna koneen käydä täydellä teholla ja lisää seokseen valkuaiset vähän kerrallaan. Valuta joukkoon 0,5 dl kermaa ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Jos seos juoksettuu, anna koneen käydä, kunnes seos on taas tasaista. Lisää lopuksi sitruunanmehu, persilja, keltuaiset ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
- Lusikoi massa pursotuspussiin ja täytä paprikat kalatahnalla. Paina kantapalat täytteen päälle tiivisti. Laita paprikat neljän paprikan vetoiseen uunivuokaan.
- Kiehauta kattilassa kerma, puolikas liemikuutio ja mausteet. Kaada kerma vuokaan paprikoiden joukkoon.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat