Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.10.2009

Täytetyt silakkapihvit ja perunamuusi
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 600 gsilakkafileitä
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
Täyte
- 4 rklmätitahnaa
- 200 gtuorejuustoa (ruohosipuli)
- 6 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
Lisäksi
- 1 1/2 dlruisjauhoja
- 4 rklvoita
Perunamuusi
- 1000 gperunaa (jauhoinen)
- 1 tlsuolaa
- 3 1/2 dlkevytmaitoa
- 1 1/2 rklvoita
Levitä puolet silakkafileistä lihapuoli ylöspäin työlaudalle. Ripottele fileille suola ja pippuri.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä fileille. Nosta täytteen päälle loput silakkafileet nahka ylöspäin.
Kaada lautaselle ruisjauhot ja kierittele kalapihvit jauhoissa.
Kuumenna voi paistinpannussa ja paista silakkapihvit (useassa erässä) molemmin puolin.
Valmista muusi. Kuori ja paloittele perunat. Keitä kypsiksi suolatussa vedessä.
Kaada keitinvesi pois. Lisää maito ja voi, survo perunat.
Tarjoa täytetyt silakkapihvit perunamuusin ja vihersalaatin kanssa.