Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Täytetyt patongit

30 min

Täytetyt patongit ovat helppo tarjottava: osta patongit valmiina ja tee vain herkulliset täytteet. Täytteiden pohjalle tulevan tomaattikastikkeen voit valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

19.2.2015
Reseptin ainekset
10 annosta
1 tl
öljyä
1
sipuli hienonnettuna
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
500 g
tomaattimurskaa
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
2 dl
juustoraastetta
2
maalaispatonkia
Possutäyte
100 g
kylmäsavustettua possu- tai muuta kinkkuleikkelettä
5
luumua
100 g
valkohomejuustoa
½ tl
mustapippuria rouhittuna
2 rkl
juoksevaa hunajaa
Savulohitäyte
150 g
savulohta
½ dl
ranskankermaa
2 tl
sitruunamehua
½ tl
mustapippuria rouhittuna
½ dl
persiljaa hienonnettuna

1. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää tomaattimurska, sokeri ja suola. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

2. Leikkaa patonkien kylkiin viilto pitkittäin niin, että yläja alapuoli jäävät toisesta kyljestä kiinni. Levitä patonki auki ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Jos patongit ovat liian pitkiä pellille, leikkaa ne poikittain kahteen osaan. Levitä patongeille tomaattikastike ja ripottele päälle juustoraaste. Nosta 200-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi tai kunnes juustoraaste on sulanut ja saanut kauniisti väriä. 3. Levitä toisen patongin päälle hienonnettua possuleikkelettä, luumulohkoja ja valkohomejuustonokareita. Rouhaise päälle mustapippuria ja valuta lopuksi hunajaa. 4. Levitä toiselle patongille savulohipaloja, sitruunalla ja mustapippurilla maustettua ranskankermaa sekä persiljaa. Tarjoa loppu ranskankerma kupista. Leikkaa täytetyt patongit vinottain viipaleiksi ennen tarjoamista.  

(jos haluat leipoa patongit itse, katso resepti)

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt