Kotivinkki

Täytetyt patongit

30 min
0
0

Täytetyt patongit

Täytetyt patongit ovat helppo tarjottava: osta patongit valmiina ja tee vain herkulliset täytteet. Täytteiden pohjalle tulevan tomaattikastikkeen voit valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1 tlöljyä
  • 1sipuli hienonnettuna
  • 3valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 2 dljuustoraastetta
  • 2maalaispatonkia

Possutäyte

  • 100 gkylmäsavustettua possu- tai muuta kinkkuleikkelettä
  • 5luumua
  • 100 gvalkohomejuustoa
  • ½ tlmustapippuria rouhittuna
  • 2 rkljuoksevaa hunajaa

Savulohitäyte

  • 150 gsavulohta
  • ½ dlranskankermaa
  • 2 tlsitruunamehua
  • ½ tlmustapippuria rouhittuna
  • ½ dlpersiljaa hienonnettuna

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää tomaattimurska, sokeri ja suola. Anna kiehua noin 10 minuuttia.


2. Leikkaa patonkien kylkiin viilto pitkittäin niin, että yläja alapuoli jäävät toisesta kyljestä kiinni. Levitä patonki auki ja nosta leivinpaperin
päälle pellille. Jos patongit ovat liian pitkiä pellille, leikkaa ne poikittain kahteen osaan. Levitä patongeille tomaattikastike ja ripottele päälle juustoraaste. Nosta 200-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi tai kunnes juustoraaste on sulanut ja saanut kauniisti väriä.
3. Levitä toisen patongin päälle hienonnettua possuleikkelettä, luumulohkoja ja valkohomejuustonokareita. Rouhaise päälle mustapippuria ja valuta lopuksi hunajaa.
4. Levitä toiselle patongille savulohipaloja, sitruunalla ja mustapippurilla maustettua ranskankermaa sekä persiljaa. Tarjoa loppu ranskankerma kupista. Leikkaa täytetyt patongit vinottain viipaleiksi ennen tarjoamista.
 

(jos haluat leipoa patongit itse, katso resepti)

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä