


Muffinssipellillä valmistetut täytetyt paprikat – herkullinen kasvistäyte valmistuu ohrasuurimoista
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Paprikat paahdetaan ensin uunissa muffinssipellillä, joka toimii tähän tarkoitukseen mitä mainioimmin. Sisäänsä ne saavat herkullisen ohratäytteen.
Reseptin ainekset
6 annosta
6
paprikaa
Täyte
4½ dl
vettä
3 dl
esikypsytettyjä ohrasuurimoja
¾ tl
suolaa
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
tuoretta timjamia
200 g
fetajuustoa
10
kirsikkatomaattia
2 dl
ruokakermaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
3 rkl
raastettua parmesaania
Paprikat valmistuvat näin:
- Halkaise paprikat ja poista siemenet. Nosta paprikat muffinssipellin koloihin (voit käyttää myös uunivuokaa). Ripottele päälle hieman suolaa ja paahda paprikoita 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Keitä ohra kypsäksi.
- Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla öjyssä. Lisää keitetty ohra ja hienonnettu timjami. Ota paistinpannu pois levyltä.
- Hienonna feta sekä kirsikkatomaatit ja sekoita täytteeseen. Lisää kerma ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- Ota paprikat uunista ja kuivaa paprikoiden sisälle muodostunut neste. Täytä paprikat ja ripottele pinnalle parmesanjuustoa. Paista vielä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Vinkki!
Etsitkö perusohjetta? Kurkkaa sivustomme suosituin täytettyjen paprikoiden resepti täältä!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat