4,2(5)
Muffinssipellillä valmistetut täytetyt paprikat – herkullinen kasvistäyte valmistuu ohrasuurimoista
Kasvis
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Paprikat paahdetaan ensin uunissa muffinssipellillä, joka toimii tähän tarkoitukseen mitä mainioimmin. Sisäänsä ne saavat herkullisen ohratäytteen.
Reseptin ainekset
6 annosta
6paprikaa
Täyte
4½ dlvettä
3 dlesikypsytettyjä ohrasuurimoja
¾ tlsuolaa
1sipuli
3valkosipulinkynttä
2 rkltuoretta timjamia
200 gfetajuustoa
10kirsikkatomaattia
2 dlruokakermaa
¼ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
3 rklraastettua parmesaania

Paprikat valmistuvat näin:

  1. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Nosta paprikat muffinssipellin koloihin (voit käyttää myös uunivuokaa). Ripottele päälle hieman suolaa ja paahda paprikoita 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. 
  2. Keitä ohra kypsäksi.
  3. Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla öjyssä. Lisää keitetty ohra ja hienonnettu timjami. Ota paistinpannu pois levyltä.
  4. Hienonna feta sekä kirsikkatomaatit ja sekoita täytteeseen. Lisää kerma ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  5. Ota paprikat uunista ja kuivaa paprikoiden sisälle muodostunut neste. Täytä paprikat ja ripottele pinnalle parmesanjuustoa. Paista vielä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Vinkki!

Etsitkö perusohjetta? Kurkkaa sivustomme suosituin täytettyjen paprikoiden resepti täältä!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo