3,9(30)
Täytetyt paprikat jauheliha-kasvistäytteellä – arjen helppojen klassikkoruokien ykkönen
1 h
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Täytetyt paprikat piilottavat sisälleen kesäkurpitsaa, jauhelihaa, sipulia, fetaa sekä reilusti juustoa. Herkullisen mehevät täytetyt paprikat valmistuvat yllättävän helposti ja maistuvat kaikille.
Julkaistu 2.9.2017
Maku
Reseptin ainekset
10 kappaletta
Täytetyt paprikat
5paprikaa
400 gsika-nauta jauhelihaa
1kesäkurpitsa
1sipuli
2valkosipulikynttä
100 gfetajuustoa
100 gviherpippuri Koskenlaskija-juustoa
150 gvalkosipulitomaattimurskaa
1,5 tlsuolaa
0,5 tlmustapippuria
5 dljuustoraastetta (osa parmesaania)

Täytetyt paprikat valmistuvat näin:

  1. Silppua sipulit, pilko kesäkurpitsa kuutioiksi.
  2. Kuullota sipulit pannulla ja lisää kesäkurpitsa, anna pehmetä rauhassa.
  3. Paista toisella pannulla jauheliha kypsäksi, lisää sipulit ja kesäkurpitsa, tomaattimurska, mausteet, fetajuusto sekä Koskenlaskija. Sekoita niin kauan, että Koskenlaskija sulaa.
  4. Puolita paprikat ja poista siemenkota. Laita kastiketta paprikoiden puolikkaisiin.
  5. Raasta juusto ja ripottele paprikoiden päälle, paista uunissa 180 asteessa kypsäksi noin puolisen tuntia.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.