Täytetyt paprikat kvinoa-juustotäytteellä

1 h
3.8
4

Täytetyt paprikat kvinoa-juustotäytteellä

GL
LA
MA
MU
4
3.8
Himottavat täytetyt paprikat saavat makua mehevästä kvinoatäytteestä, jonka koukkuna on kanelin ja tillin yhdistelmä! Retroruoka viimeistellään viipaleella halloumijuustoa. Sivusuunnassa halkaistut täytetyt paprikat näyttävät uudenlaiselta ja sopivat niin arkeen kuin juhlaankin!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplpaprikaa (eri värisiä)

Täyte

  • 1 dlkvinoaa
  • 2-3 kplporkkanaa (noin 200 g, karkeaksi raastettuna)
  • 1 dlmanteleita (rouhittuna)
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tl tlmustapippuria (rouhittuna)

Lisäksi

  • 200 ghalloumijuustoa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rkltuoretta tilliä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Huuhtele ja halkaise paprikat vaakatasossa. Nosta paprikat leivinpaperille uunipellille tai -vuokaan. Esikypsennä paprikoita 200-asteisen uunin keskitasolla, 15 minuuttia. Valuta paprikoiden pohjalle kertynyt neste pois. 

Huuhtele kvinoa runsaan kylmän veden alla, tiheässä siivilässä. Keitä kvinoa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, noin 10 minuuttia.

Valuta kvinoa ja yhdistä siihen porkkanaraaste, rouhitut mantelit, tilli, kaneli ja mustapippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Täytä paprikat kvinoa-porkkanaseoksella. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia kunnes paprikat pehmenevät.

Levitä halloumiviipaleet leivinpaperille, uunipellille. Valele niille hieman öljyä. Paista samaan aikaan paprikoiden kanssa 15 minuuttia, kunnes ovat kauniin ruskeita.

Viimeistele paprikat vastapaistetulla halloumilla. Tarjoa heti runsaan salaatin kanssa.

* Voit paistaa halloumiviipaleet öljytilkassa myös pannulla.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä