Maku

Täytetyt kananmunat

20 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
10 min
Deviled eggs eli täytetyt kananmunat ovat todellinen klassikko. Keitettyjen kananmunien keltuaisista syntyy samettinen täyte, kun niiden joukkoon sekoitetaan majoneesia, sinappia ja ruohosipulia. Lusikoi täyte munanpuolikkaisiin ja koristele paprikalla ja yrteillä. Nämä napsitaan lautaselta nopeasti!
4.4
0
Julkaistu: 26.4.2015


Ainekset (8 annosta)

  • 8 kplkananmunaa
  • 3 rklmajoneesia
  • 3 tlhunaja-dijonsinappia
  • 2 rklruohosipulia (silputtua)
  • suolaa ja pippuria

Koristeluun

  • savupaprikajauhetta
  • chilihiutaleita
  • ruohosipulia
  • tilliä
Tulosta

Täytetyt kananmunat valmistuvat näin:

  1. Keitä kananmunat. Laita kananmunat kattilaan ja peitä ne kylmällä vedellä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja vähennä lämpöä, kunnes vesi poreilee tasaisesti. Keitä munia 10 minuuttia.
  2. Kaada vesi pois ja laske kattilaan kylmää vettä. Anna jäähtyä muutama minuutti vedessä ja kuori munat. Halkaise munat terävällä veitsellä pituussuunnassa.
  3. Laita keltuaiset kulhoon. Sekoita joukkoon majoneesi, sinappi ja hienonnettu ruohosipuli. Vatkaa haarukalla kunnes seos on tasaisen samettista. Laita seokseen lisää majoneesia jos se tuntuu liian jähmeältä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Lusikoi täyte munanpuolikkaisiin. Ripottele pinnalle savupaprikajauhetta, chilihiutaleita, ruohosipulia ja tilliä.

Kommentoi »