Täytetyt kananmunat

20 min
5
0

Täytetyt kananmunat

Deviled eggs eli täytetyt kananmunat ovat todellinen klassikko. Keitettyjen kananmunien keltuaisista syntyy samettinen täyte kun niiden joukkoon sekoitetaan majoneesia, sinappi ja ruohosipulia. Lusikoi täyte munanpuolikkaisiin ja koristele paprikalla ja yrteillä. Nämä napsitaan lautaselta nopeasti!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 8 kplkananmunaa
  • 3 rklmajoneesia
  • 3 tlhunaja-dijonsinappia
  • 2 rklruohosipulia (silputtua)
  • suolaa ja pippuria

Koristeluun

  • savupaprikajauhetta
  • chilihiutaleita
  • ruohosipulia
  • tilliä

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Keitä kananmunat. Laita kananmunat kattilaan ja peitä ne kylmällä vedellä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja vähennä lämpöä, kunnes vesi poreilee tasaisesti. Keitä munia 10 minuuttia.

Kaada vesi pois ja laske kattilaan kylmää vettä. Anna jäähtyä muutama minuutti vedessä ja kuori munat. Halkaise munat terävällä veitsellä pituussuunnassa.

Laita keltuaiset kulhoon. Sekoita joukkoon majoneesi, sinappi ja hienonnettu ruohosipuli. Vatkaa haarukalla kunnes seos on tasaisen samettista. Laita seokseen lisää majoneesia jos se tuntuu liian jähmeältä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lusikoi täyte munanpuolikkaisiin. Ripottele pinnalle savupaprikajauhetta, chilihiutaleita, ruohosipulia ja tilliä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä