Täytetyt kananmunat
20 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
10 minDeviled eggs eli täytetyt kananmunat ovat todellinen klassikko. Keitettyjen kananmunien keltuaisista syntyy samettinen täyte, kun niiden joukkoon sekoitetaan majoneesia, sinappia ja ruohosipulia. Lusikoi täyte munanpuolikkaisiin ja koristele paprikalla ja yrteillä. Nämä napsitaan lautaselta nopeasti!
4.3
Kuvat
Julkaistu 26.4.2015

Täytetyt kananmunat
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 8 kplkananmunaa
- 3 rklmajoneesia
- 3 tlhunaja-dijonsinappia
- 2 rklruohosipulia (silputtua)
- suolaa ja pippuria
Koristeluun
- savupaprikajauhetta
- chilihiutaleita
- ruohosipulia
- tilliä
Täytetyt kananmunat valmistuvat näin:
- Keitä kananmunat. Laita kananmunat kattilaan ja peitä ne kylmällä vedellä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja vähennä lämpöä, kunnes vesi poreilee tasaisesti. Keitä munia 10 minuuttia.
- Kaada vesi pois ja laske kattilaan kylmää vettä. Anna jäähtyä muutama minuutti vedessä ja kuori munat. Halkaise munat terävällä veitsellä pituussuunnassa.
- Laita keltuaiset kulhoon. Sekoita joukkoon majoneesi, sinappi ja hienonnettu ruohosipuli. Vatkaa haarukalla kunnes seos on tasaisen samettista. Laita seokseen lisää majoneesia jos se tuntuu liian jähmeältä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lusikoi täyte munanpuolikkaisiin. Ripottele pinnalle savupaprikajauhetta, chilihiutaleita, ruohosipulia ja tilliä.
Vinkki!
Kurkkaa simppeli ohje, jolla kananmunien keittäminen onnistuu varmasti.