Maku

Juoksevan löysä vai kovaksi keitetty? Tällä simppelillä ohjeella kananmunan keittäminen onnistuu takuuvarmasti

Kananmunan keittäminen on perustaito, joka kannattaa opetella. Mutta kuinka kauan kananmunaa täytyy keittää, jotta siitä tulee täydellinen juuri omaan makuun? Katso videolta, miten täydelliset keitetyt kananmunat syntyvät!

Kananmunan keittämiseen on olemassa muutamia eri tekniikoita – me opetamme nyt yhden takuuvarman valmistustavan, jolla saat aina haluamasi kypsyisen munan.

Ennen kananmunan keittämistä

Valitse keitettäväksi mieluusti mahdollisimman tuoreita munia. Kananmunien tulisi olla huoneenlämpöisiä ennen keittämistä: ota munat siis hyvissä ajoin pois jääkaapista, jos säilytät niitä siellä. Vaihtoehtoisesti voit laittaa jääkaappikylmät kananmunat hetkeksi lämpimään veteen ennen keittämistä.

Kananmunien keittämisen jälkeen

Munat tulisi jäähdyttää nopeasti heti keittämisen jälkeen, jotta kypsyminen loppuu ja kuorien irrottaminen helpottuu. Ota kananmuna kiehuvasta vedestä, anna sen pinnan kuivahtaa hetken ja laita muna sitten jääkylmään veteen odottamaan kuorimista.

Kananmunan keittäminen – helpot ohjeet:

  1. Laita (huoneenlämpöiset) kananmunat kattilaan ja peitä ne vedellä niin, että munat peittyvät kauttaaltaan veden alle.
  2. Laita keittolevy päälle keskilämmölle. Kun vesi alkaa kiehua, ala mittaamaan aikaa.
  3. Keitä kananmunia nyt sen mukaan, kuinka kypsän munan haluat: 2 minuuttia, jos haluat juoksevan löysän, 4 minuuttia, jos hieman kiinteämmän jne. Keitä kananmunaa 10 minuuttia, jos haluat täysin kovaksi keitetyn munan.
  4. Kun muna on valmis, laita se kiehuvasta vedestä nopeasti kulhoon, jossa on jääkylmää vettä. Näin kananmunan kypsyminen loppuu ja kuorien irrottaminen helpottuu.
Julkaistu: 28.3.2018