Täytetty possunfilee – supermaukkaat fileepalat kätkevät sisäänsä rapeansuolaisen pähkinä-pekonitäytteen

1 h 10 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
50 min
Täytetty possunfilee on herkullinen viikonloppuruoka. Se sopii myös pienen seurueen joulukinkuksi tai pikkujoulupöytään. Suosittelemme!
GL
MU
SO
4.7
0
Julkaistu: 14.12.2020


Ainekset (4 annosta)

  • 1possun sisäfilee
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Täyte

  • 1valkosipulinkynsi
  • 1päärynä (silputtuna)
  • 6viipaletta pekonia (silputtuna)
  • 4 rklhienonnettua saksanpähkinää
  • 100 gvuohenjuustoa isosta pötköstä
  • muutama timjamin oksa

Paistamiseen

  • voi-öljyseosta
Tulosta

Täytetty possunfilee valmistetaan näin:

  1. Ota filee noin puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Tee täyte: Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja kuutioi päärynä. Kuutioi pekoni. Paista pekoni ja valkosipuli pinnoitetulla pannulla melkein kypsäksi. Lisää päärynät ja paista kypsäksi. Ota pannu pois liedeltä. Lisää pähkinät ja murusteltu juusto.
  3. Leikkaa filee keskeltä melkein kahtia. Avaa filee. Leikkaa neljäksi palaksi. Nuiji palat ohuemmiksi.
  4. Laita täytettä paloille. Sido paistinarulla tai kiinnitä cocktailtikuilla. Laita timjamia päälle.
  5. Paista lihat pannulla voi-öljyseoksessa kauniin värisiksi. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan. Varo osumasta täytteeseen.
  6. Nosta täytetty possunfilee uuniin 175 asteeseen noin 15 minuutiksi, tai kunnes mittari näyttää 70 astetta. Anna vetäytyä 10 minuuttia folion alla. Tarjoa täytetty possunfilee esimerkiksi joululaatikoiden kanssa.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Poimi lisää inspiroivia reseptejä Kari Aihisen Kapen parhaat -kirjasta!

SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »