4,7(6)
Täytetty possunfilee – supermaukkaat fileepalat kätkevät sisäänsä rapeansuolaisen pähkinä-pekonitäytteen
gluteeniton
munaton
sokeriton
1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min
Täytetty possunfilee on herkullinen viikonloppuruoka. Se sopii myös pienen seurueen joulukinkuksi tai pikkujoulupöytään. Suosittelemme!
Julkaistu 14.12.2020
Meillä kotona
Reseptin ainekset 4 annosta
1possun sisäfilee
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
Täyte
1valkosipulinkynsi
1päärynä (silputtuna)
6viipaletta pekonia (silputtuna)
4 rklhienonnettua saksanpähkinää
100 gvuohenjuustoa isosta pötköstä
muutama timjamin oksa
Paistamiseen
voi-öljyseosta

Täytetty possunfilee valmistetaan näin:

  1. Ota filee noin puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Tee täyte: Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja kuutioi päärynä. Kuutioi pekoni. Paista pekoni ja valkosipuli pinnoitetulla pannulla melkein kypsäksi. Lisää päärynät ja paista kypsäksi. Ota pannu pois liedeltä. Lisää pähkinät ja murusteltu juusto.
  3. Leikkaa filee keskeltä melkein kahtia. Avaa filee. Leikkaa neljäksi palaksi. Nuiji palat ohuemmiksi.
  4. Laita täytettä paloille. Sido paistinarulla tai kiinnitä cocktailtikuilla. Laita timjamia päälle.
  5. Paista lihat pannulla voi-öljyseoksessa kauniin värisiksi. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan. Varo osumasta täytteeseen.
  6. Nosta täytetty possunfilee uuniin 175 asteeseen noin 15 minuutiksi, tai kunnes mittari näyttää 70 astetta. Anna vetäytyä 10 minuuttia folion alla. Tarjoa täytetty possunfilee esimerkiksi joululaatikoiden kanssa.
Kommentoi »