Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Täyteläinen lohimoussekakku kylmäsavulohesta

8 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 8 h 0 min

Korvaa joulupöydän kalaruoat hyydytettävällä lohimoussella, jossa maistuvat mäti ja piparjuuri. Näyttävä kakku on kätevä valmistaa pari päivää ennen tarjoilua.

28.2.2017
Reseptin ainekset
16 annosta
300 g
kylmäsavulohta (viipaleina)
1/2 rkl
rypsiöljyä
Mousse
125 g
piparjuurituorejuustoa
120 g
smetanaa
100 g
kylmäsavulohta
100 g
kirjolohenmätiä
tilliä (1 ruukku)
ruohosipulia (1/2 ruukkua)
1/4 tl
valkopippuria
4 kpl
liivatelehteä
2 dl
kuohukermaa
1/2 dl
sitruunamehua
Koristelu
2 rkl
tilliä
2 rkl
cavi art -merilevävalmistetta
1 kpl
limetti tai sitruuna

Vuoraa rengasvuoka (vetoisuus 1 l) kelmulla. Öljyä vuokaa hieman, niin kelmu tarttuu kiinni helpommin. Asettele lohiviipaleet kauttaaltaan kakkuvuokaan.

Sekoita tuorejuusto ja smetana keskenään.

Hienonna kylmäsavulohi ja lisää seokseen. Sekoita joukkoon myös mäti. Hienonna tilli ja ruohosipuli ja lisää massaan. Mausta pippurilla ja sekoita hyvin.

Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kerma moussen joukkoon kahdessa erässä, jotta se ei menetä kuohkeuttaan.

Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja nosta liedeltä. Liuota joukkoon hyvin puristetut liivatelehdet samalla sekoittaen. Laske kattila kylmään veteen, jotta liivate jäähtyy hieman. Kaada liemi ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita hyvin. Täytä lohiviipaleilla vuorattu vuoka moussella.

Kopauta vuokaa pöytään muutaman kerran, jotta mousse asettuu tiiviisti. Leikkaa ylimääräiset lohenpalat pois. Peitä kelmulla ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Hyydytettävän lohimoussekakun voi myös tehdä reilusti ennen joulua pakastimeen, sulattaa hitaasti ja koristella tarjolle.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt