Vuoraa rengasvuoka (vetoisuus 1 l) kelmulla. Öljyä vuokaa hieman, niin kelmu tarttuu kiinni helpommin. Asettele lohiviipaleet kauttaaltaan kakkuvuokaan.
Sekoita tuorejuusto ja smetana keskenään.
Hienonna kylmäsavulohi ja lisää seokseen. Sekoita joukkoon myös mäti. Hienonna tilli ja ruohosipuli ja lisää massaan. Mausta pippurilla ja sekoita hyvin.
Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kerma moussen joukkoon kahdessa erässä, jotta se ei menetä kuohkeuttaan.
Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja nosta liedeltä. Liuota joukkoon hyvin puristetut liivatelehdet samalla sekoittaen. Laske kattila kylmään veteen, jotta liivate jäähtyy hieman. Kaada liemi ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita hyvin. Täytä lohiviipaleilla vuorattu vuoka moussella.
Kopauta vuokaa pöytään muutaman kerran, jotta mousse asettuu tiiviisti. Leikkaa ylimääräiset lohenpalat pois. Peitä kelmulla ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
Hyydytettävän lohimoussekakun voi myös tehdä reilusti ennen joulua pakastimeen, sulattaa hitaasti ja koristella tarjolle.