


Täydellisen liiton tomaattipasta! Neljän raaka-aineen yhdistelmä taikoo tomaatin maun esiin
15 min
Tomaatin herkullisuuden saa esiin vuodenajasta riippumatta etikan, voin, sokerin ja valkosipulin avulla, tietää suomalais-ranskalainen keittokirjailija Prisca Leclerc. Tarjoa täydellisen liiton tomaattipasta vuohenjuuston kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
10 kerää (250 g)
tagliatellepastaa
500 g
kirsikkatomaatteja
2 rkl
voita
2 rkl
oliiviöljyä
2 tl
sokeria
2 rkl
valkoviinietikkaa
2 rkl
timjamia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ tl
suolaa
200 g
vuohenjuustoa (tai fetajuustoa)
½ tl
mustapippuria
Täydellisen liiton tomaattipasta – ohje:
- Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Huuhtele ja kuivaa tomaatit.
- Sulata voi ja öljy isossa paistinpannussa tai kasarissa. Sekoita joukkoon sokeri ja anna voin ruskistua hieman.
- Lisää tomaatit pannulle. Paista, kunnes tomaattien pinta alkaa pehmetä ja kuori halkeilla paikoitellen. Lisää etikka ja anna sihahtaa. Lisää timjami, valkosipuli ja suola. Paista, kunnes pannun pohjalle muodostuva liemi hieman paksuuntuu ja tomaatit kypsyvät pehmeiksi.
- Valuta pasta huolellisesti ja kaada pannulle kuumien tomaattien joukkoon. Sekoita.
- Lisää pinnalle vuohenjuustoviipaleita. Viimeistele oliiviöljyllä ja mustapippurilla.
Prisca Leclerc
50-vuotias suomalais-ranskalainen keittokirjailija työskentelee ruokasisällöntuottajana Food Camp Finlandilla. Pariisilaisten klassikkoravintoloiden reseptiikkaan keskittyvä teos Brasserie (Readme.fi) ilmestyy syksyllä 2023. Asuu Helsingissä miehensä, poikansa ja kolmen koiransa kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat